Αρχική Διάστημα Δείτε ζωντανά την προσεδάφιση του InSight στον Άρη σήμερα στις 9

Δείτε ζωντανά την προσεδάφιση του InSight στον Άρη σήμερα στις 9

0
Mars
Διαφήμιση

Η NASA, θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση την προσεδάφιση του InSight στον Άρη. Το ecozen.gr, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τη διαδικασία από την ώρα που θα ξεκινήσει η μετάδοση στο NASA TV, στις 9.

Το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίζεται σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στον “κόκκινο πλανήτη”, με σκοπό να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του.

nasa mars insight landing

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του Άρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

Η όλη διαδικασία προσεδάφισης θα διαρκέσει επτά  λεπτά, που οι μηχανικοί της NASA αποκαλούν τα «επτά λεπτά του τρόμου», στη διάρκεια των οποίων δεν μπορούν να κάνουν κάτι, παρά να προσεύχονται ότι έχουν προγραμματίσει σωστά τις κινήσεις του ρομποτικού σκάφους και ότι δεν θα προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Διαφήμιση