Αρχική Περιβάλλον Η «Πηνελόπη» πλήττει ολόκληρη τη χώρα: Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα- Καταστροφές στην Μυτιλήνη

Η «Πηνελόπη» πλήττει ολόκληρη τη χώρα: Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα- Καταστροφές στην Μυτιλήνη

0
snow 1246175 960 720
Διαφήμιση

Από τις πρωινές ώρες σήμερα και η Αττική αντιμετωπίζει την έντονη επιδείνωση του καιρού και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που έφερε μαζί της η “Πηνελόπη”

Η «Πηνελόπη» εντείνει τις καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη, ενώ στην πρωτεύουσα η πτώση της θερμοκρασίας και οι κακοκαιρία δημιουργούν πολλά προβλήματα στις διάφορες περιοχές. Παράλληλα οι κάτοικοι της Μυτιλήνης βρίσκονται αντιμέτωποι με πλήθος καταστροφών που άφησε πίσω της η καταιγίδα της Τετάρτης 28/11/2018

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν στην Πάρνηθα την εμφάνισή τους, όπως παρουσιάζει βίντεο που ανήρτησε το protothema.gr .

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θυελλώδης βόρειοι άνεμοι στις ανατολικές περιοχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας στις ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα συνεχίσουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες.

5bff780acd3a181f41331d42

Το κύμα κακοκαιρίας έφερε χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές όπως στα ορεινά των Τρικάλων, τη Φλώρινα και το Πήλιο αλλά και σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος.

mitilini

Η Λέσβος αντιμετώπισε ισχυρή κακοκαιρία τη νύχτα της Τετάρτης με πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές, ενώ η κακοκαιρία στο νησί έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με το lesvospost.com παρασύρθηκαν οχήματα ενώ αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε επιθετικούς χειμάρρους.

Ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι μετατράπηκαν από το νερό σε ποτάμια. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά όπου πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Σε ολόκληρη την Περιοχή δημιουργήθηκαν ζημιές ενώ η επέμβαση του Δήμου και της Πυροσβευστικής ήταν άμεση και καθοριστική.

 

Διαφήμιση