Αρχική Καταστροφές ΟΗΕ: «Εκτροχιάστηκαν» οι στόχοι αποτροπής της κλιματικής αλλαγής

ΟΗΕ: «Εκτροχιάστηκαν» οι στόχοι αποτροπής της κλιματικής αλλαγής

0
κλιματικής αλλαγής
Διαφήμιση

Έκθεση του Περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) διαπίστωσε ότι σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το 2017, με 53,5 δισεκατομμύρια τόνους, έπειτα από τρία χρόνια μειώσεων.

Η ένατη έκθεση του UNEP αναλύει τις πολιτικές περιορισμού των επικίνδυνων αερίων που εφαρμόζουν οι χώρες και κατά πόσο αυτές είναι επαρκείς για τη συγκράτηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας σε ρυθμό αύξησης μικρότερο των 2 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η αύξηση στις εκπομπές αερίων και το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δράσεις υστερούν καταδεικνύει πως «η απόσταση για την επίτευξη του στόχου θα είναι φέτος μεγαλύτερη παρά ποτέ».

Tο 2030 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πρέπει να είναι κατά περίπου κατά 25% με 55% χαμηλότερες από το 2017 ώστε να επανέλθει  σε τροχιά ο στόχος περιορισμού της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κατά 2 και 1,5 βαθμό Κελσίου, αντίστοιχα.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση, «εάν αυτό το κενό δεν κλείσει έως το 2030, ο στόχος μείωσης της θερμοκρασίας είναι λογικό να καταστεί ανέφικτος. Για να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι προσπάθειες και τα μέτρα, ενώ για τον πιο φιλόδοξο στόχο της 1,5 μονάδας, θα πρέπει να πενταπλασιαστούν».

Καταληκτικά, η έκθεση σημειώνει πως οι οικονομίες των G20 αυτή τη στιγμή είναι εκτός τροχιάς στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2030.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆσκηση Μέδουσας Ελλάδας – Αιγύπτου σε ενεργειακό φόντο
Επόμενο άρθροΓερασμένος ΚΑΙ ο στόλος οχημάτων της χώρας μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ