Αρχική Θεραπείες Νέο βιολογικό υλικό με βάση το κιτρικό άλας βοηθάει την αναγέννηση των...

Νέο βιολογικό υλικό με βάση το κιτρικό άλας βοηθάει την αναγέννηση των οστών

0
κιτρικό άλας
Διαφήμιση

Ένα υλικό που βασίζεται σε ένα φυσικό προϊόν οστών και εσπεριδοειδών, που ονομάζεται κιτρικό άλας, παρέχει την πρόσθετη ενέργεια που τα βλαστοκύτταρα χρειάζονται για να σχηματίσουν νέο οστικό ιστό, σύμφωνα με μια ομάδα βιοϊατρικών ειδών του Penn State.

Η νέα κατανόηση του μηχανισμού που επιτρέπει στο κιτρικό άλας να βοηθήσει στην αναγέννηση των οστών θα βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν βραδείας αποδέσμευσης βιοαποικοδομήσιμα ικριώματα που απελευθερώνουν κιτρικό άλας και δρουν ως πρότυπα ανάπτυξης οστών για να επιταχύνουν την επούλωση στο σώμα.

“Στο εργαστήριό μας, εργαζόμαστε με κιτρικό άλας για πάνω από μια δεκαετία”, δήλωσε ο Jian Yang, καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής, του Penn State. “Γνωρίζαμε ότι στο ανθρώπινο σώμα, το 90% των οργανικών κιτρικών βρίσκεται στον σκελετικό ιστό, αλλά κανείς δεν είχε προσπαθήσει πραγματικά να χρησιμοποιήσει το κιτρικό άλας ως δομικό στοιχείο τα οστά. Θα χρησιμοποιήσουμε όσα κατανοούμε πλέον για να μας καθοδηγήσουν στο σχεδιασμό νέων βιομιμητικών βιοϋλικών για καλύτερη αποκατάσταση των οστών”.

Η ανακάλυψη της ομάδας δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η Chuying Ma, διδακτορική φοιτήτρια στο εργαστήριο του Yang και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ανέφερε πως η αποκάλυψη του μηχανισμού που χρησιμοποιεί το κιτρικό άλας για την αναγέννηση του οστού, βοηθάει την πρόωρη απόθεση νέου οστού σε ένα μήνα. “Αυτό είναι πολύ νωρίτερο από τα βιοϋλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σε συσκευές εγκεκριμένες από την FDA”.

Το νέο αυτό βιολογικό υλικό είναι καλύτερο από τα εμπορικά υλικά τόσο για τον πρώιμο σχηματισμό οστών, όσο και για την ωρίμανση τους.  Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν αυτή την κατανόηση για να αρχίσουν να εξετάζουν το κιτρικό ως ρυθμιστή του μεταβολισμού για να ρυθμίσουν περαιτέρω τα βλαστοκύτταρα για άλλους τύπους ιστών και οργάνων σε όλο το σώμα.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση