Αρχική Καταστροφές Νέα σεισμική δόνηση 4,1 ρίχτερ στο Ιόνιο

Νέα σεισμική δόνηση 4,1 ρίχτερ στο Ιόνιο

0
zakynthos aerial 640x390
Διαφήμιση

Σεισμό 4,1 βαθμών σε κλίμακα Ρίχτερ για μία ακόμη φορά μόλις μία εβδομάδα από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 07:18 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Ιονίου.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε  σε περιοχή 290 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας  και 49 χιλιόμετρα δυτικά της Ζακύνθου.

Το νησί του Ιονίου στα τέλη του Οκτώβρη αντιμετώπισε έναν αρκετά ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών, ο οποίος προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε η σεισμική κινητικότητα της περιοχής της Ζακύνθου είναι αρκετά έντονη.

Τις επόμενες δύο ημέρες μετά τον σεισμό 6,4 ρίχτερ οι μετασεισμοί που καταγράφηκαν ανέρχονται στους δεκάδες με κινητικότητα από 4 έως 5,5 ρίχτερ. Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Ιονίου φαίνεται να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους του νησιού καθώς σημειώνονται παραπάνω από έναν σεισμό την ημέρα, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 5 ρίχτερ.

Χαρακτηριστική είναι η μετατόπιση της Ζακύνθου κατά 5cm νοτιοδυτικά μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ο οποίος όμως δεν ήταν και ο τελευταίος καθώς οι μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς ευτυχώς υψηλούς βαθμούς Ρίχτερ.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here