Αρχική Ευζωία Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά: Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρομποτικής

Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά: Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρομποτικής

0
1
Διαφήμιση

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά βάζει τα γιορτινά του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία τις μέρες των γιορτών στους χώρους του Μουσείου!

Στις 27/12/2018 και στις 3/1/2019, τρία μοναδικά εργαστήρια Ρομποτικής, σε συνεργασία με το STEM Education, θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο Lego Education περιμένει κάθε παιδί με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, ενθύμιο από τον θαυμαστό κόσμο της Ρομποτικής!

Τα προγράμματα αναλυτικότερα:

2

⦁ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου)
27/12/2018 & 3/1/2019, 10:30 – 11:30

Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα, δημιουργώντας μία ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους.

Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO DUPLO Education. Οι δραστηριότητες συνοδεύονται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει όσα έμαθε παρατηρώντας.

5

⦁ ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (απευθύνεται σε παιδιά Α’, Β’, Γ’ τάξης Δημοτικού) 27/12/2018 & 3/1/2019, 10:30 – 12:00

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες με στόχο να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες κ.λπ. Έτσι, κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο) διασκεδάζοντας.

Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα “κλασικά τουβλάκια” LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει με απλό τρόπο όσα έμαθε, φέρνοντάς το σε πρώτη επαφή με τους νόμους της Φυσικής.

3

⦁ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ LEGO WeDo (απευθύνεται σε παιδιά Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικού) 27/12/2018 & 3/1/2019, 10:30 – 12:00

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo™ επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του Δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).

Κόστος συμμετοχής σε κάθε πρόγραμμα: 12 ευρώ (έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί)

4

Συνεργασίες 

Με την είσοδο του 2019, το Μουσείο, με την πολύτιμη συνεργασία του STEM Education, διοργανώνει σε σταθερή βάση μια σειρά εξάμηνων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεμονωμένων εργαστηρίων STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Πιο αναλυτικά:

  • ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου) κάθε Τετάρτη από 23 Ιανουαρίου, 16:00 – 16:50
  • ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (απευθύνεται σε παιδιά Α’, Β’, Γ’ τάξης Δημοτικού) κάθε Σάββατο από 19 Ιανουαρίου, 10:30 – 12:00
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ LEGO WeDo
    (απευθύνεται σε παιδιά Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικού) κάθε Σάββατο από 19 Ιανουαρίου, 12:00 – 13:30

Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ (έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα ισχυρότερα κτίρια καθυστερούν την καταστροφή από μια φωτιά, αλλά δεν την σταματούν
Επόμενο άρθροΣυνήγορος του Καταναλωτή: «Όχι» στην επιβάρυνση με ένα ευρώ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ