Αρχική Καταστροφές Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λέσβο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λέσβο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων

0
lesvos
Διαφήμιση

Κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στην περιοχή Ίσα Μέσα Πλωμαρίου τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα σπίτι και δυο αγροτικές εγκαταστάσεις και να εκκενωθούν άλλα περίπου 10 σπίτια λόγω του φόβου νέων κατολισθήσεων.

lesvos 2

Οι πτώσεις των βράχων άρχισαν μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς το πρωί. Ευτυχώς οι κάτοικοι της συνοικίας του Πλωμαρίου αντιλήφθηκαν νωρίς το φαινόμενο και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

lesvos 3

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία μηχανικών του Δήμου Λέσβου, οι κατολισθήσεις οφείλονται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

lesvos 4

Επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα πρόκειται να μεταβεί αύριο Κυριακή στο Πλωμάρι Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Με τη χρήση οργάνων και μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας η επιστημονική ομάδα αναμένεται να αποτιμήσει το φαινόμενο και τα αίτια που το προκάλεσαν και να εκτιμήσει την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: lesvosnews

Διαφήμιση