Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε To FSRU Αλεξανδρούπολης στην ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας

To FSRU Αλεξανδρούπολης στην ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας

0
FSRU Αλεξανδρούπολης
Διαφήμιση

Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την Ενεργειακή Στρατηγική της χώρας, όπου ρητά αναφέρεται ότι η κρατική εταιρεία Bulgartransgaz (Διαχειριστής Βουλγαρικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα συμμετάσχει στο έργο του πλωτού σταθμού υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που αναπτύσσεται από την εταιρεία Gastrade.

Στόχος να εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη για τη διεύρυνση των πηγών φυσικού αερίου της χώρας και την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FOCUS, η Ενεργειακή Στρατηγική της γείτονος χώρας φέρει τον τίτλο «Για αξιόπιστη, αποτελεσματική και καθαρότερη ενέργεια» και μεταξύ άλλων αναφέρει πως μέχρι το  τέλος του έτους η Burgartransgaz θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εκκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση συμμετοχής στην κατασκευή του FSRU στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την περίοδο διενεργείται από την Gastrade η πρώτη φάση του market test, ώστε να επιβεβαιωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει τη δεύτερη «πύλη εισόδου» LNG στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here