Αρχική Πολιτισμός ΓΓΙΦ: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΓΓΙΦ: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

0
Βία - Κακοποίηση
Διαφήμιση

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, ώστε για να γίνει ευρέως αποδεκτό ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Αντιθέτως, η  ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που δεν συναντά σύνορα και δεν σχετίζεται με κοινωνικές, οικονομικές ή πολιτισμικές διαφορές, αλλά αφορά κάθε άτομα ξεχωριστά μα και όλες τις γυναίκες .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) τιμά για μία ακόμα χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ως μία «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψη της.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, η ΓΓΙΦ μας προσκαλεί, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε  μια μεγάλη συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας. 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, λέγοντας ΟΧΙ σε κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Με το μήνυμα  «δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη», παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ και να σπάσουν τη σιωπή τους.

πληροφορίες: http://www.isotita.gr/

Διαφήμιση