Αρχική Ενέργεια Χιλή: Η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις προωθεί την...

Χιλή: Η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις προωθεί την ενεργειακή ανάπτυξη

0
Chile 7
Διαφήμιση

Η Χιλή είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Λατινική Αμερική και το 2016 ήταν ο κορυφαίος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αμερική και ο δεύτερος στον κόσμο, μετά την Κίνα.

chile 1

Ένα άρθρο στην Εφημερίδα Πολιτικών Μελετών συμβάλλει στην εξήγηση του μετασχηματισμού της Χιλής, συζητώντας την έννοια των “ενδεχόμενων συνασπισμών”, τους συλλογικούς παράγοντες με αντικρουόμενες αλλά εν μέρει αλληλοεπικαλυπτόμενες ατζέντες και συμφέροντα που ενδεχομένως συνενώνονται για την προώθηση αυτών των συμφερόντων ή/και των πεποιθήσεων που μοιράζονται.

Οι συντάκτες του άρθρου, Aldo Madariaga και Mathilde Allain, δείχνουν ότι οι  συνασπισμοί που δημιουργήθηκαν από περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικούς παράγοντες στη Χιλή ήταν καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της πολιτικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε δύο στιγμές όπου εισήχθησαν σημαντικές καινοτομίες.

chile 3

“Η επίσημη κατανόηση της επιτυχημένης ιστορίας της Χιλής αναδεικνύει το ρόλο μερικών κυβερνητικών επιχειρηματιών, αλλά αυτό έχει αποκρύψει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα στην προώθηση αυτής της διαδικασίας” δήλωσε ο καθηγητής Madariaga του Centro de Investigación y Docencia Económicas, στο Μεξικό, και δήμαρχος της Universidad, στη Χιλή.

chile 4

“Σε αυτό το άρθρο, αποκαλύπτουμε αυτή την ιστορία και δείχνουμε πώς κατάφεραν να αυξήσουν την πολιτική επιρροή τους και την πολιτική επιρροή τους σχηματίζοντας αυτό που ονομάζουμε ενδεχόμενες συμμαχίες”.

chile 5

Να υπενθυμίσουμε πως στη Χιλή βρίσκεται το πρώτο εργοστάσιο γεωθερμικής ενέργειας της Νότιας Αμερικής. Το ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο καθαρής ενέργειας της χώρας, που περιλαμβάνει τεράστια ηλιακά και αιολικά πάρκα, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα, σε μια περιοχή που απομακρύνεται αποφασιστικά ​​από τα ορυκτά καύσιμα.

chile 6

Παράλληλα, έχει προχωρήσει ήδη στην κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας αφαλάτωσης με ηλιακή ενέργεια στη Λατινική Αμερική, με εκτιμώμενη αρχική επένδυση 500 εκατ. δολαρίων, την οποία ενέκριναν οι περιβαλλοντικές αρχές.

Διαφήμιση