Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Bloomberg: Οι επενδύσεις σε αποθήκευση ενέργειας θα ανέλθουν στα 620 δις έως...

Bloomberg: Οι επενδύσεις σε αποθήκευση ενέργειας θα ανέλθουν στα 620 δις έως το 2040

0
αποθήκευση ενέργειας
Διαφήμιση

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα φτάσει συνολικά τα 942 gigawatts έως το 2040, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη του Bloomberg NEF που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η ανάπτυξη μάλιστα αυτής της αγοράς θα απαιτήσει περί τα 620 δισ. δολάρια σε επενδύσεις.

Βασικός μοχλός της εκρηκτικής αυτής ανόδου θα είναι και η μείωση του κόστους των μπαταριών αυτών. Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg υπολογίζει ότι το κόστος ενός συστήματος αποθήκευσης ιόντων λιθίου κοινής ωφελείας θα μειωθεί κατά 52% έως το 2030.

Ωστόσο το κόστος δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η κυβέρνηση της Καλιφόρνια αναμένεται να αυξήσουν την ζήτηση τα επόμενα χρόνια χάρη στην άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων και των σχεδίων για αποθήκευση ηλιακής ενέργειας.

Οι συνέπειες των φθηνότερων μπαταριών ήδη επεκτείνονται σε πολλαπλές βιομηχανίες, συμβάλλοντας παράλληλα και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Οι μπαταρίες τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά οχήματα που αρχίζουν να κυκλοφορούν στους αυτοκινητόδρομους μας. Ταυτόχρονα απελευθερώνουν την ηλιακή ενέργεια από τα στενά όρια του ήλιου, μέσω της δυνατότητας αποθήκευσης.

Οι βασικότερες αγορές που εστιάζουν στην βιομηχανία αυτή είναι δύο. Αρχικά η Κίνα, η οποία αναπτύσσει με ταχύτατους ρυθμούς την παραγωγή μπαταριών και στη συνέχεια η Καλιφόρνια η οποία προωθεί μια σειρά μέτρων τα τελευταία χρόνια που θα ωθήσουν άμεσα κι έμμεσα την κατασκευή περισσότερων μπαταριών.

Μεταξύ των νομοθετικών πρωτοβουλιών που υιοθετούνται προβλέπεται ότι μέχρι το 2045 όλη η ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού να προέρχεται από ηλεκτρικές πηγές  χωρίς την χρήση άνθρακα.

Πηγή: Bloomberg, insider

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέρδη ΕΒΙΤDA άνω των 900 εκατ. για φέτος βλέπει η διοίκηση των ΕΛΠΕ
Επόμενο άρθροΟι ελέφαντες «καταργούν» τους χαυλιόδοντες για να αντιμετωπίσουν τη λαθροθηρία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ