Αρχική Επιλεγμένα Απίστευτο! Η Ζάκυνθος μετατοπίστηκε 5 cm από την ηπειρωτική χώρα

Απίστευτο! Η Ζάκυνθος μετατοπίστηκε 5 cm από την ηπειρωτική χώρα

0
Ζάκυνθος

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθαρίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου μετατοπίστηκε 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS δεδομένων.

Επίσης προέβη στην εκτίμηση ότι η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει στο νησί της Ζακύνθου και πως είναι νωρίς ώστε οι σεισμολόγοι να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες, εντάσεως 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο κύριος μετασεισμός.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρει στην ανάρτησή του: «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανα μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.
Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως έιχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here