Αρχική Καταστροφές Απίστευτο! Η Ζάκυνθος μετατοπίστηκε 5 cm από την ηπειρωτική χώρα

Απίστευτο! Η Ζάκυνθος μετατοπίστηκε 5 cm από την ηπειρωτική χώρα

0
Ζάκυνθος
Διαφήμιση

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθαρίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου μετατοπίστηκε 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS δεδομένων.

Επίσης προέβη στην εκτίμηση ότι η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει στο νησί της Ζακύνθου και πως είναι νωρίς ώστε οι σεισμολόγοι να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες, εντάσεως 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο κύριος μετασεισμός.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρει στην ανάρτησή του: «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανα μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.
Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως έιχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα».

Διαφήμιση