Αρχική Καταστροφές Βενετία: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέα άνοδο της στάθμης του νερού

Βενετία: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέα άνοδο της στάθμης του νερού

0
Venice
Διαφήμιση

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες εβδομάδες πλήττουν τις χώρες της Μεσογείου με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι η αλλαγή του κλίματος καθιστά πιο “σκληρές” αυτές τις καιρικές συνθήκες

Στη Βενετία σημειώθηκε και πάλι το φαινόμενο της παλίρροιας και αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων, ενώ τις επόμενες ώρες οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέα άνοδο της στάθμης του νερού.

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο επτά ανθρώπων.

Στην πόλη Φροζινόνε, 100 χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, δύο άνθρωποι πέθαναν μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο καταπλακώθηκε από πεύκο. Στη Νάπολη, ένας νέος 21 ετών έχασε την ζωή του, επίσης μετά από πτώση δέντρου. Στη βόρεια πόλη Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, όταν αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο. Δυο άνθρωποι πέθαναν από κατάρρευση δέντρου στην παραθαλάσσια περιοχή της Τερατσίνα, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε την ζωή του έξω από τη Βενετία.

Πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως στην περίπτωση της γραμμής Ρώμης-Μιλάνου), εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από τις καταιγίδες των τελευταίων εβδομάδων, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μεσόγειο. Στα μέσα Οκτωβρίου, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις υπερχείλισαν ρέματα και ποτάμια στην περιοχή γύρω από την πόλη Καρκασόν στη Νότια Γαλλία. Σε ορισμένες περιοχές, η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε τα επτά μέτρα.

Στην Ισπανία επλήγη Ιδιαίτερα η Μαγιόρκα το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου, 233 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες. Από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Άλλες περιοχές της περιοχής της Μεσογείου βίωσαν επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στην Τυνησία, από τις βροχοπτώσεις πλημμύρισε η περιοχή γύρω από την τουριστική πόλη της Ναμπούλ. Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

Στην Ιορδανία, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στη Νεκρά Θάλασσα.

Διαφήμιση