Αρχική Ειδήσεις Τα σοκολατί Λαμπραντόρ έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής

Τα σοκολατί Λαμπραντόρ έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής

0
LabradorRetriever
Διαφήμιση

Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ αποκαλύπτει ότι το προσδόκιμο ζωής του σοκολατί Λαμπραντόρ είναι πολύ χαμηλότερο από τα μαύρα και κίτρινα.

Η μελέτη περισσότερων από 33.000 Λαμπραντόρ retrievers όλων των χρωμάτων δείχνει ότι τα σοκολατί εμφανίζουν πιο συχνά λοιμώξεις του αυτιού και δερματικές παθήσεις. Τα ευρήματά δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης Canine Genetics and Epidemiology σήμερα.

Ο κύριος συγγραφέας Paul McGreevy, από τη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ του χρώματος του τριχώματος και της ασθένειας ήταν έκπληξη για τους ερευνητές.

“Οι σχέσεις μεταξύ του χρώματος του τριχώματος και της ασθένειας μπορεί να αντανακλούν μια ακούσια συνέπεια της αναπαραγωγής ορισμένων χρωστικών ουσιών”, σημείωσε ο P.McGreevy.

Σε ολόκληρο τον πληθυσμό των Λαμπραντόρ, οι συνηθέστερες συνθήκες υγείας που διαπιστώθηκαν ήταν η παχυσαρκία, οι μολύνσεις των αυτιών και οι αλλοιώσεις των αρθρώσεων.

Το πρόγραμμα VetCompass ™ ξεκίνησε το 2007 και οι επιστήμονες που συνεργάζονται προέρχονται από το Royal Veterinary College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Το VetCompass Australia λειτουργεί σήμερα ως κοινοπραξία που αποτελείται από όλες τις κτηνιατρικές σχολές της Αυστραλίας, με την υποστήριξη του Αυστραλιανού Συμβουλίου Έρευνας.

Διαφήμιση