Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Σύμφωνα με νέα έρευνα τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν την...

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν την ελονοσία

0
sniffing
Διαφήμιση

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που αποσκοπεί στην αποτροπή της θανατηφόρας εξάπλωσης της ελονοσίας, τα σκυλιά θα μπορούσαν να εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν δια της οσμής τη νόσο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να μυρίζουν την ελονοσία σε δείγματα καλτσών που φορούσαν μολυσμένα παιδιά. Τα ευρήματά τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στην πρώτη ταχεία και μη επεμβατική δοκιμή για την ελονοσία.

Αν και η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα μπορέσουν να σταματήσουν τη διάδοση της μεταξύ των χωρών και να οδηγήσει στον γρήγορο εντοπισμό των μολυσμένων ανθρώπων ώστε να υποβληθούν ταχύτερα σε θεραπεία.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ.

Ο κύριος ερευνητής καθηγητής Steve Lindsay στο Τμήμα Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Durham, δήλωσε: “Ενώ τα ευρήματά μας βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, καταρχήν δείξαμε ότι τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να ανιχνεύσουν τους μολυσμένους από την ελονοσία ανθρώπους με την οσμή τους.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της ελονοσίας σε χώρες που έχουν κηρυχθεί απαλλαγμένες από την ελονοσία και επίσης να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ίσως να μην γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί από το παράσιτο της ελονοσίας, να λάβουν  ανθελονοσιακή φαρμακευτική αγωγή για τη νόσο”.

Μελλοντικές μελέτες είναι απαραίτητες για να διαπιστώσουμε αν τα σκυλιά μπορούν όντως να ανιχνεύσουν την ελονοσία στη μυρωδιά μολυσμένων ανθρώπων από άλλα μέρη του κόσμου, ή ακόμα και σε άλλες ασθένειες, καταλήγουν οι ερευνητές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒλέποντας τον αργό θάνατο ενός γειτονικού νάνου γαλαξία
Επόμενο άρθροΝέος μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ζάκυνθο