Αρχική Καταστροφές Πηγή τοξικών αερίων τα βενζινάδικα! 

Πηγή τοξικών αερίων τα βενζινάδικα! 

0
gas station
Διαφήμιση
Μια νέα μελέτη με επικεφαλής τους  περιβαλλοντικούς επιστήμονες της κλινικής Columbia University Mailman School of Public Health εξέτασε την απελευθέρωση των ατμών από τους αεραγωγούς των βενζινάδικων και διαπίστωσαν ότι οι εκπομπές τοξικών αερίων είναι 10 φορές υψηλότερες από τις εκτιμήσεις που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα για τους κανόνες περιορισμού.
Οι ατμοί βενζίνης περιέχουν μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών, κυρίως βενζολίου, που θεωρείται καρκινογόνος.
Οι ερευνητές συνέδεσαν τους μετρητές ροής αερίων με τους αεραγωγούς σε δύο μεγάλα πρατήρια καυσίμων πραγματοποιώντας μετρήσεις σε διάστημα τριών εβδομάδων.
Η μελέτη προσομοίωσε τον τρόπο με τον οποίο οι ατμοί καυσίμων μεταφέρθηκαν στον ατμοσφαιρικό αέρα για να εκτιμηθεί το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων εκθέσεων βενζολίου, συγκρίνοντας τις μετρήσεις τους με τρία καθορισμένα όρια.
“Βρήκαμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι απελευθερώνεται πολύ περισσότερο βενζόλιο από τα βενζινάδικα, από ότι πιστεύαμε προηγουμένως. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας σχετικά σύντομης περιόδου μελέτης, είδαμε μια σειρά περιπτώσεων στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτεθούν στο χημικό σε θέσεις πέρα ​​από την απόσταση των 300 μέτρων “, δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Markus Hilpert, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας στο Columbia School of Mailman.
Οι ερευνητές τονίζουν πως θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος παράδοσης της βενζίνης, ο τρόπος λειτουργίας των βενζινάδικων και κυρίως η χρήση τεχνολογίας πρόληψης της ρύπανσης από τα αέρια.
Διαφήμιση