Αρχική Θεραπείες Οι ομοιότητες στους καρκίνους μπορούν να οδηγήσουν στη θεραπεία τους

Οι ομοιότητες στους καρκίνους μπορούν να οδηγήσουν στη θεραπεία τους

0
cancers
Διαφήμιση
Οι ερευνητές της UCLA ανακάλυψαν μια κοινή διαδικασία στην ανάπτυξη καρκίνων μικρού κυττάρου του προστάτη και των πνευμόνων. Αυτοί οι κοινοί μοριακοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία όχι μόνο των καρκίνων του προστάτη και του πνεύμονα, αλλά και των μικροκυτταρικών καρκίνων σχεδόν οποιουδήποτε οργάνου.
Το βασικό εύρημα: Τα κύτταρα του προστάτη και των πνευμόνων έχουν πολύ διαφορετικά πρότυπα γονιδιακής έκφρασης όταν είναι υγιή, αλλά σχεδόν πανομοιότυπα μοτίβα όταν μετατρέπονται σε καρκίνους μικρών κυττάρων. Η έρευνα δείχνει ότι διαφορετικοί τύποι μικροκυτταρικών όγκων εξελίσσονται παρομοίως, ακόμα και όταν προέρχονται από διαφορετικά όργανα.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον Dr. Owen Witte, ιδρυτικό διευθυντή του UCLA Eli και του Edythe Broad Centre για την Αναγεννητική Ιατρική και την Έρευνα Βλαστικών Κυττάρων και καθηγητής μικροβιολογίας, ανοσολογίας και μοριακής γενετικής, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science. Ο Witte συνεργάστηκε με επιστήμονες του Ινστιτούτου Μοριακής Απεικόνισης Crump της UCLA και του Ολοκληρωμένου Καρκίνου του UCLA Jonsson.
Οι καρκίνοι που καθίστανται ανθεκτικοί στη θεραπεία συχνά αναπτύσσονται σε μικροκυτταρικούς καρκίνους-γνωστούς επίσης και ως νευροενδοκρινικά καρκινώματα μικρών κυττάρων ή SCNC-που γενικά έχουν εξαιρετικά φτωχές προγνώσεις. Ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορούν να αποφύγουν τη θεραπεία εν μέρει αλλάζοντας κυτταρικούς τύπους – από επιθετικό αδενοκαρκίνωμα σε καρκίνωμα μικρών κυττάρων, για παράδειγμα.
Η προηγούμενη έρευνα έλεγε ότι οι καρκίνοι μικροκυττάρων από διαφορετικά όργανα μπορεί να οδηγούνται από κοινούς μηχανισμούς, αλλά η μελέτη του UCLA είναι η πρώτη που περιγράφει με σαφήνεια τα βήματα στην εξέλιξή τους.
“Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι ερευνητές έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν ομοιότητες στους καρκίνους και αυτό επιβεβαιώνει το έργο μας”, δήλωσε ο Witte
“Η μελέτη μας αποκάλυψε κοινές ρυθμιστικές αρχές γονιδίων-τις βασικές πρωτεΐνες που ελέγχουν την έκφραση πολλαπλών γονιδίων σε κύτταρα μικροκυτταρικού καρκίνου”, δήλωσε ο Witte. “Η μελέτη του δικτύου των ρυθμιστικών αρχών του γονιδίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης των θανατηφόρων καρκίνων”.
Διαφήμιση