Αρχική Ανακύκλωση Ο μεσαίωνας στην υπηρεσία της πράσινης κατασκευής

Ο μεσαίωνας στην υπηρεσία της πράσινης κατασκευής

0
1
Διαφήμιση

Στην καρδιά της Γαλλίας, στη βόρεια Βουργουνδία, μια ομάδα πενήντα οικοδόμων ανέλαβε μια εξαιρετική πρόκληση, να χτίσει ένα κάστρο χρησιμοποιώντας μεσαιωνικές τεχνικές και υλικά.

Ο Michel Guyot και η Maryline Martin ξεκίνησαν το έργο το 1997 και πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή του.

Το Guedelon στην ουσία είναι σαν να ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1228, ενώ κάθε χρόνος που περνάει είναι ένα έτος και στην ιστορική εποχή. «Ο κανόνας είναι ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε μόνο αυτά που γνωρίζουμε από έγγραφα ότι υπήρχαν εκείνη την εποχή» λέει η Sarah Preston.

“Η ολοκλήρωση αυτού του απίστευτου έργου αναμένεται γύρω στο 1253 – ή το 2023 στον σημερινό κόσμο”, συμπληρώνει η ίδια.

a

Το κάστρο είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του βασιλιά του Φιλίππου Αυγούστου.
Στο κάστρο, που ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή οι επισκέπτες μπορούν να δουν λιθοτεχνίτες, σιδεράδες, ανθρακωρύχους, κατασκευαστές πλακιδίων και κατασκευαστές σχοινιών.

b

Το Guédelon έχει επιστημονικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. είναι ένας τουριστικός προορισμός και, πάνω απ ‘όλα, είναι μια συλλογική επιχείρηση.

g

Το Guédelon ρίχνει φως σε αυτά τα μυστήρια του μεσαιωνικού κόσμου, αλλά παράλληλα, προσφέρει και μια εξαιρετική αφορμή για πράσινες κατασκευές. Ένας τρόπος να δημιουργήσεις μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα, με υλικά που σου παρέχει η φύση, χωρίς να την τραυματίζεις!

 

Διαφήμιση