Αρχική Τεχνολογία Νέο λογισμικό εργαλείο θα συμβάλει στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

Νέο λογισμικό εργαλείο θα συμβάλει στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

0
global food
Διαφήμιση

Ένα λογισμικό εργαλείο που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland θα μπορούσε να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του εδάφους και κατά συνέπεια να συμβάλει στην εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τους αγρότες, αλλά και στην καλύτερη παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Ο Δρ Yash Dang, από την Σχολή Γεωργίας και Επιστήμης των Τροφίμων του UQ, δήλωσε ότι το μοντέλο τους μέτρησε τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν τα προβλήματα του εδάφους και θα μπορούσε να βοηθήσει στην καθοδήγηση των επενδυτικών αποφάσεων στην αποκατάσταση και στην ελαχιστοποίηση των απωλειών παραγωγικότητας.

“Η κοκκομετρία του εδάφους (πάρα πολύ νάτριο στο έδαφος), η αλατότητα, η οξύτητα και η αλκαλικότητα και η συμπίεση επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή σιτηρών στην Αυστραλία”, ανέφερε.

Το έργο χρησιμοποίησε δεδομένα από πηγές, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων απόδοσης που βασίστηκαν σε προηγούμενες εργασίες του CSIRO, ABS και ανάλυσης εικόνων τηλεπισκόπησης, δεδομένων εδάφους από τη συλλογή εθνικών χωροταξικών εδαφών και κλιματικών δεδομένων από τη βάση δεδομένων του Scientific Information for Owners Land.

Ο Δρ Thilak Mallawaarachchi, από την UQ’s School of Economics, δήλωσε ότι η ομάδα κατάφερε να απομονώσει το πραγματικό κόστος ορισμένων από τα χειρότερα προβλήματα της χώρας για την παραγωγή σιταριού.

Εξαιτίας της οξύτητας του εδάφους, χάνονται ετησίως 380 εκατομμύρια δολάρια των καλλιεργειών του σίτου, τονίζει και συνεχίζει λέγοντας: “γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα – μέσω παραδοσιακών επεξεργασιών όπως η εφαρμογή γύψου και ασβέστη αντίστοιχα – έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε επενδύσεις αποκατάστασης”.

Διαφήμιση