Αρχική Περιβάλλον Μικρόβια από τις ρίζες των δέντρων θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως...

Μικρόβια από τις ρίζες των δέντρων θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως αντιβιοτικά

0
Populus microbiome
Διαφήμιση

Οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας ανακάλυψαν ότι οι κοινότητες μικροβίων που ζουν μέσα και γύρω από τις ρίζες της λευκής λεύκας είναι δέκα φορές πιο διαφορετικά από τα ανθρώπινα μικρόβια και παράγουν νέα μόρια που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως αντιβιοτικά, ή για γεωργικές εφαρμογές.

Η μελέτη σηματοδοτεί την πρώτη βαθιά ματιά στα συμπλέγματα γονιδίων στο μικρόβιο Populus που κωδικοποιούν την παραγωγή μοναδικών και ποικίλων φυσικών προϊόντων.

Τα μικρόβια χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα κυρίως ως σήματα επικοινωνίας με άλλα μικρόβια ή με το φυτό ξενιστή. Αυτά τα μόρια μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη, την αλλαγή ή την επιβράδυνση της ανάπτυξης των βακτηρίων. Καθώς ο ανταγωνισμός για βασικούς πόρους μπορεί να είναι έντονος, τα μικρόβια εκκρίνουν επίσης τα φυσικά προϊόντα ως αντιβιοτικά για την εξάλειψη των ανταγωνιστών.

Η συγκεκριμένη φύση αυτών των αντιβιοτικών, οι οποίες συχνά στοχεύουν σε επιλεγμένα βακτήρια, τα καθιστά ελκυστικά υποψήφια για χρήση ως στοχευμένα φάρμακα που θα μπορούσαν να εξοντώσουν μια ευρεία γκάμα μικροβίων σε μια συγκεκριμένη κοινότητα, όπως το ανθρώπινο έντερο. Τα ευρήματα παρέχουν ένα σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση των φυσικών προϊόντων και θέτουν τα θεμέλια για περαιτέρω μελέτη του ρόλου που διαδραματίζουν αυτά τα μόρια στις αλληλεπιδράσεις φυτών-μικροβίων.

Διαφήμιση