Αρχική Περιβάλλον Η μετανάστευση των ελαφιών απαιτεί διάδρομους κυκλοφορίας και τρόφιμα

Η μετανάστευση των ελαφιών απαιτεί διάδρομους κυκλοφορίας και τρόφιμα

0
mule deer
Διαφήμιση

Μια ανάλυση των οδών μετανάστευσης που χρησιμοποιούν τα ελάφια σε δύο περιοχές του Ουαϊόμινγκ, δείχνει πως τα ζώα επιλέγουν εύκολα μονοπάτια όπου μπορούν να βρουν τρόφιμα.

Η έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ουαϊόμινγκ και των συνεργατών της The Nature Conservancy και της Western EcoSystem Technologies Inc. υποδηλώνει επίσης ότι τα μεταναστευτικά ζώα αποφεύγουν τις ανθρώπινες διαταραχές, κάτι που μπορεί να αποβεί εις βάρος των διατροφικών τους αναγκών.

Τα ευρήματα αναλύονται λεπτομερώς σε μια νέα εργασία με τίτλο “Λειτουργικά χαρακτηριστικά της μετανάστευσης: τα χαρακτηριστικά του τοπίου διευκολύνουν την κίνηση και την πρόσβαση σε ζωοτροφές” – που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Ecological Applications. Με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Kevin Monteith στη Σχολή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της UW.

Η μελέτη εξέτασε τα μονοπάτια της μετανάστευσης των ελαφιών στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού του νότιου Ουαϊόμινγκ και της άνω λεκάνης απορροής του δυτικού Ουαϊόμινγκ. Αυτές οι οδοί περιελάμβαναν περιοχές στις οποίες το ελάφι κινήθηκε γρήγορα, καθώς και περιοχές ενδιάμεσης στάσης όπου τα ζώα πέρασαν αρκετές μέρες που τρέφονταν με νεογέννητα φυτά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ελάφι αποφεύγει περιοχές ανθρώπινης διαταραχής τόσο για τους διαδρόμους κυκλοφορίας όσο και για τις ενδιάμεσες στάσεις, μειώνοντας ενδεχομένως το καθαρό όφελος της μετανάστευσης.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η αυξημένη κατανόηση των τοπικών χαρακτηριστικών των ενδιάμεσων στάσεων και των διαδρόμων κυκλοφορίας για ζώα μεγάλων θηραμάτων θα βοηθήσει τους διαχειριστές άγριων ζώων και τους διαχειριστές της γης.

Τέτοιες πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των επεξεργασιών οικοτόπων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες διαδρομές, να μετριάσουν τα τμήματα διαδρομής που διαταράσσονται από τον άνθρωπο και να αποκαταστήσουν ενδεχομένως τις διαδρομές σε περιοχές που είναι επί του παρόντος απρόσιτες ή αχρησιμοποίητες.

Διαφήμιση