Αρχική Υγεία - Διατροφή Η καρδιακή αρρυθμία συνδέεται με την εμφάνιση άνοιας

Η καρδιακή αρρυθμία συνδέεται με την εμφάνιση άνοιας

0
blood 1813410 960 720
Διαφήμιση

Η μελέτη του Δρ. Chengxuan Qiu, του Ινστιτούτου Karolinska και του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης στη Σουηδία ήρθε να αποδείξει την σύνδεση της αρρυθμίας με την εμφάνισης νοητικών παθήσεων.

Η κολπική μαρμαρυγή, ένας από τους κοινότερους τύπους αρρυθμίας, κατά την οποία ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς είναι εκτός συγχρονισμού, με πιθανό αποτέλεσμα το αίμα να συγκεντρωθεί στην καρδιά, σχηματίζοντας θρόμβους που μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο, αποτελεί την ασθένεια που δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες να πλήξει τις εγκεφαλικές ικανότητες του ατόμου.

Η έρευνα απέδειξε ότι τα άτομα που έλαβαν αντιπηκτικά ή αραιωτικά φάρμακα για να διατηρήσουν το αίμα από πιθανή πήξη του είχαν σαφώς λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα άνοιας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αλλαγές στην ροή του αίματος που προκαλείται από την συγκεκριμένη καρδιακή  πάθηση είναι πιθανόν να επηρεάσει τον εγκέφαλο με πολλαπλούς τρόπους. Παράλληλα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τα ποσοστά εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής αυξάνονται όπως και η εμφάνιση άνοιας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα ύστερα από εξέταση 2.685 συμμετεχόντων με μέσο όρο ηλικίας 73 ετών, οι οποίοι ελέγχθηκαν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης μελέτης.

Διαφήμιση