Αρχική Καταστροφές ΗΠΑ: Εκτός στόχων η μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

ΗΠΑ: Εκτός στόχων η μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

0
εκπομπών αερίου
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να επιτύχουν τους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26%-28% έως το 2025, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δείχνουν συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,7%, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης 4,5% των εκπομπών από σταθμούς παραγωγής ενέργειας, οι οποίες μειώθηκαν σχεδόν κατά 20% από το 2011.

Παρά τις μειώσεις στον τομέα της βιομηχανίας ενέργειας, που σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου ενέργειας των ΗΠΑ δείχνουν συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,7%, τα δεδομένα δεν καταγράφουν άμεσα τις εκπομπές από τον τομέα της μεταφοράς, ο οποίος είναι πλέον η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα των ΗΠΑ.

Οι συνολικές εκπομπές της χημικής βιομηχανίας ήταν 184 εκατομμύρια τόνοι ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο επτά εκατομμυρίων τόνων από το 2016. Άλλες βιομηχανίες σημείωσαν επίσης άνοδο, όπως οι εκπομπές από την παραγωγή τσιμέντου.

Διαφήμιση