Αρχική Επιχειρείν Έναρξη εθελοντικού προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon από την CCC

Έναρξη εθελοντικού προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon από την CCC

0
εθελοντικού προγράμματος
Διαφήμιση

Την έναρξη του εθελοντικού της προγράμματος σε συνεργασία με την ethelon ανακοίνωσε η Consolidated Contractors Company, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στην Αθήνα.

Το πλάνο περιλαμβάνει καίριες κοινωνικές δράσεις, που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία. Η CCC ενθαρρύνει το ανθρώπινο δυναμικό της να συμμετέχει δυναμικά σε εθελοντικές δράσεις, με στόχο την επένδυση στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και την στήριξη ευπαθών ομάδων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Παράλληλα η CCC αναγνωρίζει ότι η εθελοντική δράση των υπαλλήλων της θα εμπλουτίσει, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θα βοηθήσει στην προσωπική τους εξέλιξη με πολλούς τρόπους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πέντε δράσεις του προγράμματος που ξεκινάει τον Οκτώβριο 2018 και διαρκεί έως και τον Μάιο 2019. Οι συγκεκριμένες ενέργειες καταρτίστηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ethelon στους εργαζομένους της CCC, προκειμένου να καταγραφούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές τους και να συνδυαστούν με τις δράσεις.

Η πρώτη δράση αφορά στην ανακατασκευή και αποκατάσταση ενός δημόσιου χώρου ή πάρκου με τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών, ώστε να γίνει ο χώρος πιο όμορφος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τυχόν επισκευές που είναι απαραίτητες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος στον χώρο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης χρήσης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και η μείωσης της ρύπανσης.

Υλικό της CCC και της ethelon για τον εθελοντισμό

Η επόμενη δράση αφορά στην εκπαίδευση STEM και την εισαγωγή των παιδιών στη μηχανική ρομποτική. Σε συνεργασία με ΜΚΟ παιδιά ηλικίας 10-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας μια συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία στα παιδιά. Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι το προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των παιδιών και πραγματοποιείται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της τρίτης δράσης οι εργαζόμενοι της CCC θα φτιάξουν σετ υγιεινής για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, δίνοντας πρόσβαση σε αγαθά που θεωρούμε δεδομένα. Σκοπός της δράσης είναι η αντιμετώπιση αναγκών ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η τέταρτη δράση αφορά στην ανακατασκευή σχολείου, έχοντας ως στόχο να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα των παιδιών. Μετά την επιλογή ενός συγκεκριμένου σχολείου που ο αντίστοιχος Δήμος θα προτείνει, θα γίνουν επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, προκειμένου η διαμόρφωση του περιβάλλοντος να συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού ολοκληρώνεται με την πέμπτη δράση που αφορά στον καθαρισμό ακτών και έχει ως στόχο την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που ζουν σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω δράσεις απαντούν σε ένα ή παραπάνω στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που έχουν θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προσβλέπουν σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.

Απαντούν στις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων της φτώχειας, της ανισότητας, της υποβάθμισης τους περιβάλλοντος, της ευημερίας, της ποιοτικής εκπαίδευσης και των βιώσιμων πόλεων.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here