Αρχική Ειδήσεις Οι Ινδιάνοι κάπνιζαν και καλλιεργούσαν καπνό τουλάχιστον 1200 χρόνια πριν από την...

Οι Ινδιάνοι κάπνιζαν και καλλιεργούσαν καπνό τουλάχιστον 1200 χρόνια πριν από την ευρωπαϊκή επαφή

0
indians
Διαφήμιση

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον διαπίστωσαν ότι οι Ινδιάνοι Nez Perce καλλιεργούσαν και καπνίζαν καπνό τουλάχιστον 1.200 χρόνια πριν από την άφιξη των εμπόρων και των εποίκων.

Η ανακάλυψή τους, αναδεικνύει μια μακροχρόνια άποψη ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί σε αυτή την περιοχή του εσωτερικού Pacific Northwest καπνίζαν μόνο kinnikinnick ή bearberry πριν οι έμποροι φέρουν καπνό γύρω στα 1790.

Ο Shannon Tushingham, βοηθός καθηγητής της WSU και διευθυντής του Ανθρωπολογικού Μουσείου, έκανε την ανακάλυψη μετά από συνεργασία με τον David Gang, καθηγητή στο Ινστιτούτο Βιολογικής Χημείας, ανέλυσαν τους σωλήνες καπνού στη συλλογή του μουσείου.

Οι ερευνητές, γράφοντας στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, λένε ότι η χρονολόγησή τους από διάφορα υλικά αποκαλύπτει “το βιομοριακό ιστορικό του αρχαίου καπνίσματος”..

Σε συνεργασία με τους φυλετικούς ηγέτες της Nez Perce, ο Tushingham και η ομάδα του αναλύθηκαν δώδεκα σωληνώσεις και θραύσματα από τρεις περιοχές του Snake River.

Η ομάδα των επιστημόνων είχαν στη διάθεσή τους ένας σωλήνα ηλικίας 5.000 ετών, στον οποίο ανίχνευαν τη νικοτίνη σε σωλήνες τόσο μετά όσο και πριν από την ευρωαμερικανική επαφή. Κανείς δεν φάνηκε να περιέχει αρβουτίνη, ένωση που συνδέεται με το kinnikinnick.

Επειδή ο καπνός στα βορειοδυτικά έπρεπε να φυτευτεί, ο Tushingham είπε ότι τα εύρηματα τους, προσφέρουν μια νέα άποψη για τις φυσικές αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον.

“Νομίζω ότι είναι μια πολύ λογική πρόταση ότι οι άνθρωποι καλλιεργούσαν καπνό”, δήλωσε ο Tushingham. “Αυτό είναι απλώς ένα άλλο σημάδι της πολυπλοκότητας των πολιτισμών και του τρόπου που διαχειρίζονται τα φυτά και τα ζώα.”

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα ενημερώσουν τα μητρικά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος, αναγνωρίζοντας τον βαθύ πολιτιστικό ρόλο του καπνού, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Διαφήμιση