Αρχική Ειδήσεις Οι εντυπωσιακές επιδράσεις του σέλινου στον οργανισμό

Οι εντυπωσιακές επιδράσεις του σέλινου στον οργανισμό

0
leaves 2288485 960 720
Διαφήμιση

Το Apium graveolens, κοινώς το σέλινο, αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής ενώ χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ακόμη ως φάρμακο και μυρωδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που το εντάσσουν στην διατροφή τους σε μορφή ροφήματος προκειμένου να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οφέλη της θαυματουργής υπέρ-τροφής.

Πιο αναλυτικά, ο χυμός του σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ως 95% του βάρους του, επομένως πίνοντας το χυμό του είναι δυνατόν να ικανοποιούνται οι καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε νερό και να διατηρείται η ενυδάτωση του δέρματος στα κατάλληλα επίπεδα.

Τα μεταλλικά άλατα στο σέλινο συμβάλλουν στην τόνωση της παραγωγής σημαντικών ορμονών του θυρεοειδούς αδένα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποθυρεοειδισμού.

Παράλληλα, η περιεκτικότητα του νερού σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι επίσης χρήσιμες για τον καθαρισμό του προσώπου. Τα στοιχεία του απαλλάσσουν το δέρμα από τις τοξίνες και αποτρέπουν τα κύτταρα του δέρματος από το να καταστραφούν, ενώ διευκολύνει την εξάλειψη των τοξινών καθώς και άλλων περιττών στοιχείων από τον οργανισμό.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σέλινου χρησιμεύουν επίσης στην απομάκρυνση των βακτηρίων, των μυκήτων, των ιών από το συκώτι χάρης στα φυτοθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα πράσινα στελέχη του φυτού.

Γεμάτος με βιταμίνες Α, Β, C, Κ, νιασίνη και φυλλικό οξύ ο χυμός του πράσινου φυτού προσφέρει στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά για την άμεση αναδόμηση του δέρματος αλλά και την διατήρηση της υγείας του. Οι βιταμίνες αυτές συμβάλλουν επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση του ροφήματος σέλινου σε καθημερινή βάση είναι δυνατόν να βοηθήσει στην πρόληψη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και σε άλλες παθήσεις του αίματος και της καρδιάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πράσινος χυμός πρέπει να καταναλώνεται το πρωί με άδειο στομάχι για να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη στον οργανισμό και τα αποτελέσματά του είναι διακριτά ακόμα και μετά από επτά ημέρες κατανάλωσης της υπερ-τροφής

Διαφήμιση