Αρχική Επιστήμη Ένας χρόνος παραπάνω φοίτησης, ενάντια στην παχυσαρκία

Ένας χρόνος παραπάνω φοίτησης, ενάντια στην παχυσαρκία

0
παχυσαρκία
Διαφήμιση

Το 1972, η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία αύξησαν την υποχρεωτική ηλικία σχολικής φοίτησης από 15 σε 16.

Μέσω μιας γενετικής μελέτης μεγάλης κλίμακας, οι ερευνητές του USC Dornsife διαπίστωσαν ότι δεκαετίες αργότερα η αλλαγή αυτή βοήθησε τους σπουδαστές που κινδύνευαν περισσότερο από παχυσαρκία.

Το επιπλέον έτος εκπαίδευσης συνέβαλε στην απώλεια βάρους, παρά τον γενετικό τους κίνδυνο, διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα.

“Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα γονίδια δεν καθορίζουν ποιος θα γίνει παχύσαρκος”, δήλωσε η Silvia H. Barcellos, ερευνήτριας στο Κέντρο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (CESR) της USC Dornsife.

Τα τελευταία ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου από το περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Για τη μελέτη αυτή, οι ερευνητές του USC Dornsife μελέτησαν τα γονιδιώματα των 250.000 ατόμων στη βρετανική Biobank.

Οι ερευνητές εξέτασαν τρεις δείκτες υγείας: τη λειτουργία των πνευμόνων, την αρτηριακή πίεση και έναν «δείκτη σωματικού μεγέθους». Αυτός ο δείκτης αντιπροσώπευε τον δείκτη BMI (δείκτη μάζας σώματος), το ποσοστό σωματικού λίπους και την αναλογία μέσης-ισχίου ως πλήρεις δείκτες για υγιές και ανθυγιεινό βάρος.

Πριν από τρία χρόνια, η Αγγλία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση, ότι οι σπουδαστές πρέπει να παραμείνουν στο σχολείο ή να εκπαιδεύονται μέχρι να γίνουν 18.

Αυτοί οι σπουδαστές, θα μπορούσαν να έχουν οφέλη για την υγεία τους, ιδιαίτερα στο ζήτημα της παχυσαρκίας που μαστίζει τους εφήβους.

Διαφήμιση