Αρχική Πολιτισμός «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου»

«2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου»

0
anatomia 2018
Διαφήμιση

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», μετά το περσινό φεστιβάλ, διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας, το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου», (Anatomy: Crime&Horror International FilmFestival), που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας, Καλυψώ.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.30 μ.μ., ενώ για την Παρασκευή (02/11) και τα Σάββατα (03/11 και 10/11) έχουν προγραμματιστεί επιπλέον μεταμεσονύκτιες προβολές.

Θα προβληθούν 119 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 34 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, αγωνίας, μυστηρίου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, «μαύρες» κωμωδίες, κινουμένων σχεδίων και  μουσικές/χορευτικές.  Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη 31/10, ημέρα του Halloween, στις 7 μ.μ. με την προβολή των δέκα καλύτερων ταινιών του περσινού φεστιβάλ και η μέρα κλείνει με την προβολή του M (1931) του Φριτς Λανγκ, το οποίο παραχωρήθηκε στο Φεστιβάλ για προβολή το Ινστιτούτο Γκαίτε.Την Πέμπτη 1/11, συνεχίζεται το αφιέρωμα στον σύγχρονο Γερμανικό κινηματογράφο, η Παρασκευή 2/11 είναι αφιερωμένη σε  αστυνομικές ταινίες από όλο τον κόσμο, ενώ για την Κυριακή 11/11 έχει προγραμματιστεί η απονομή των βραβείων.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.facebook.com/anatomyfest
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διαφήμιση