Αρχική Υγεία - Διατροφή Βρέθηκε η θεραπεία της φαλάκρας; Συνθετικό σανταλόξυλο παρέτεινε την ανάπτυξη της ανθρώπινης...

Βρέθηκε η θεραπεία της φαλάκρας; Συνθετικό σανταλόξυλο παρέτεινε την ανάπτυξη της ανθρώπινης τρίχας!

0
τρίχας
Διαφήμιση

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Ralf Paus του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έχει διαπιστώσει ότι η εφαρμογή σανταλόξυλου (η κοκκινόξυλου) στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να παρατείνει την ανάπτυξη της ανθρώπινης τρίχας!

Στην εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, η ομάδα περιγράφει τα πειράματα που πραγματοποίησαν με τα δείγματα συνθετικού υλικού και ανθρώπινου δέρματος και αυτά που βρήκαν.

Η έρευνα βασίστηκε σε προηγούμενη εργασία από μια ομάδα που είχε βρει ότι ένα κύτταρο υποδοχέα στο δέρμα που ονομάζεται OR2AT4 ήταν ευαίσθητο στις χημικές ουσίες σε συνθετική εφαρμογή σανταλόξυλου και διεγείρει την ανάπτυξη των κερατινοκυττάρων.

Επειδή η επούλωση του δέρματος και η ανάπτυξη των τριχών σχετίζονται στενά, οι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν η εφαρμογή συνθετικών σανταλόξυλων θα μπορούσε επίσης να διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών. Για να ανακαλύψουν, έλαβαν δείγματα δέρματος..

Οι ερευνητές έλεγξαν την ιδέα τους με την εμφύτευση δειγμάτων δέρματος σε ένα συνθετικό διάλυμα σανταλόξυλου για έξι ημέρες και στη συνέχεια παρατηρώντας το δέρμα για αλλαγές στους θύλακες των τριχών. Αναφέρουν ότι τα θεραπευμένα θυλάκια τρίχας επιβίωσαν περισσότερο από αυτά που δεν έλαβαν θεραπεία και επίσης παρήγαγαν αυξητικό παράγοντα. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ήταν το συνθετικό σανταλόξυλο που αλληλεπιδρούσε με τον υποδοχέα OR2AT4 που προκάλεσε την αλλαγή.

Τα θυλάκια τρίχας είναι ομάδες κυττάρων που περιβάλλουν τις ρίζες των τριχών – έχουν έναν κύκλο ζωής τριών σταδίων. Στο πρώτο στάδιο, τα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται λόγω της διέγερσης της ρίζας. Η ανάπτυξη των τριχών προκαλείται από μια διαδικασία στην οποία τα θυλακοκύτταρα μετατρέπονται σε τρίχα. Στο δεύτερο στάδιο, τα κύτταρα στο θυλάκιο σταματούν να μετατρέπονται σε τρίχα. Στο τρίτο στάδιο, τα μαλλιά εξωθούνται και το ωοθυλάκιο μεταφέρεται σε περίοδο ανάπαυσης.

Για την κανονική ανάπτυξη των μαλλιών, η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Το έργο των ερευνητών έδειξε ότι το πρώτο στάδιο θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο με την εφαρμογή συνθετικών σανδαλόξυλων.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι μόνο το συνθετικό είδος σανταλόξυλου προκάλεσε την αλλαγή. Η φυσική ποικιλία δεν προσέφερε τέτοια οφέλη. Ανακάλυψαν επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές έχουν αρχίσει να καθορίζουν εάν η θεραπεία της φαλάκρας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εφαρμογή συνθετικής κρέμας σανδαλόξυλου στο τριχωτό της κεφαλής – και αν το κάνει αυτό θα ήταν ασφαλές.

Διαφήμιση