Αρχική Επιχειρείν Τα ΕΛΤΑ έκλεισαν 190 χρόνια λειτουργίας και γιόρτασαν στην 83η ΔΕΘ

Τα ΕΛΤΑ έκλεισαν 190 χρόνια λειτουργίας και γιόρτασαν στην 83η ΔΕΘ

0
ΕΛΤΑ
Διαφήμιση

Περίπου δύο αιώνες λειτουργίας γιορτάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από την υπογραφή του πρώτου Κυβερνήτη του νεοσύστατου ελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια για το ψήφισμα «περί συστάσεως τακτικής ταχυδρομικής συγκοινωνίας».

Το γεγονός γιορτάστηκε δεόντως με δυναμική παρουσία του περιπτέρου των ΕΛΤΑ το οποίο και βραβεύτηκε στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ιδρύθηκαν σχεδόν παράλληλα με την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους και καθ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας τους συνέβαλαν τόσο στο κοινωνικό όσο και στο επιχειρηματικό προσκήνιο της χώρας.

Ο εκθεσιακός χώρος των ΕΛΤΑ στην φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένος στην επέτειο των 190 χρόνων από την ίδρυση, τη συνεχή προσφορά και παρουσία τους. Σπάνιο υλικό αρχείου από το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο μεταφέρθηκε ειδικά για την έκθεση και παρουσιάστηκε στο περίπτερο 12 , ενώ για πρώτη φορά με την εφαρμογή Augmented Reality δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες όλα τα χρονικά στάδια της Ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Παράλληλα, εκδόθηκαν ειδικά συλλεκτικά καρτ- ποστάλ αφιερωμένα στην φετινή Διεθνή Έκθεση, εκ των οποίων περισσότερα από 4.500 χιλιάδες ταχυδρομήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεγονός που ανέδειξε την ανάγκη των ανθρώπων ακόμα και σήμερα για χρήση της παραδοσιακής αλληλογραφίας αλλά και το ενδιαφέρον των επισκεπτών σχετικά με το έργο και την ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Για την συμμετοχή του οργανισμού στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Άγγελος Πρωτοψάλτης παρέλαβε βραβείο που απονεμήθηκε στα ΕΛΤΑ από την διοίκηση της Δ.Ε.Θ Helexpo.

Διαφήμιση