Αρχική Επιστήμη Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού

Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού

0
αντιοξειδωτικά
Διαφήμιση

Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι αμέσως επόμενους μήνες μήνες μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να έχουν άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό.

Τώρα, μια μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας εξηγεί τι συμβαίνει μέσα στα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει ο κίνδυνος δεύτερου εγκεφαλικού η καρδιακής προσβολής και ταυτόχρονα προτείνει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισής του.

Σε πειράματα με ποντίκια διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα της καρδιάς προκάλεσαν τα φλεγμονώδη κύτταρα και τα αιμοπετάλια να κολλήσουν ευκολότερα στην εσωτερική επένδυση των αρτηριών σε όλο το σώμα – και ιδίως εκεί όπου υπήρχε ήδη πλάκα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ως αποτέλεσμα, αυτά τα κολλώδη κύτταρα και τα αιμοπετάλια προκάλεσαν αστάθεια στην πλάκα και συνέβαλαν σε θρόμβους αίματος που οδήγησαν σε άλλη καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αλλά η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που είχαν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο με την ισχυρή αντιοξειδωτική apocynin αποκόλλησε την πλάκα στο πλάι και μείωσαν τη φλεγμονή στα επίπεδα προ-επίθεσης.

«Γνωρίζοντας ότι οι νεώτερες μορφές αντιοξειδωτικών όπως η apocynin μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μιας δεύτερης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, μας δίνει μια νέα θεραπεία για να διερευνήσουμε και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε μια μέρα στη μείωση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας του βιβλίου, Jonathan R. Lindner , MD, καθηγητής της καρδιαγγειακής ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής της OHSU.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα κολλώδη κύτταρα και τα αιμοπετάλια χρησιμοποιώντας μοναδικές μορφές απεικόνισης υπερήχων που είχαν αναπτύξει για να δουν μόρια στην επένδυση αιμοφόρων αγγείων.

Η έρευνα αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει να εξηγήσουμε γιατί η πρόσφατη μελέτη για την εκτίμηση αποτελεσμάτων της αντι-φλεγμονώδους θρόμβωσης του Canakinumab, γνωστή και ως κλινική δοκιμή CANTOS, διαπίστωσε ότι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που έχει ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία της νεανικής αρθρίτιδας μείωσε επίσης τον κίνδυνο μιας δεύτερης καρδιακής προσβολής κατά 15%.

Ο Lindner και οι συνεργάτες του μελετούν περαιτέρω πώς η σχετική κολλητικότητα των απομακρυσμένων αρτηριών επηρεάζει τους κινδύνους για επιπρόσθετες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια και επίσης αξιολογεί νέες θεραπείες πέρα ​​από τα αντιοξειδωτικά.

Διαφήμιση