Αρχική Περιβάλλον Η συνεργασία HELMEPA-Axion Hellas ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς

Η συνεργασία HELMEPA-Axion Hellas ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς

0
42792508 307226760008862 1127039696673701888 n
Διαφήμιση

Κατά την διάρκεια της αποστολής στα Ψαρά και τη Βολισσό της Χίου από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, μόλις λίγες μέρες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της HELMEPA και του Axion Hellas στα γραφεία της πρώτης, εγκαινίαστηκε η συνεργασία των δύο οργανισμών υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

 Παρά τις αντίξοες συνθήκες από την Τετάρτη (19/09/2018) αποβιβάστηκε η πολυάριθμη ομάδα εθελοντών με πλωτά μέσα της Axion Hellas για να συμμετέχουν στο εξαιρετικά πλούσιο τετραήμερο δράσεων. Η HELMEPA συμπεριέλαβε επιστημονικά της στελέχη στην πολιτιστική ομάδα της αποστολής, στην οποία επίσης συμμετείχαν στελέχη των παρακάτω οργανισμών: WWF, Μαζί για το Παιδί, Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Διεθνές ΚέντροΟλυμπιακής Εκεχειρίας, Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη / Οργανισμός Robert F.Kennedy Human Rights, Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, MOPTIL, MANA, Εθνική Λυρική Σκηνή – κουιντέτο πνευστών Φάρος.

 Δωρεάν προληπτική και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς κάθε ειδικότητας όπως πάντα σε κατοίκους ανεξαρτήτως ηλικία, ενημερωτικές ομιλίες και σεμινάρια για τις τοπικές κοινότητες αλλά και ενημερωτικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία προσέφεραν για έκτη φορά οι δύο σταθμοί αυτής της αποστολής της Axion Hellas.

Μία νέα περιβαλλοντική διάσταση ήρθε να προσφέρει η HELMEPA για πρώτη φορά με παρουσιάσεις για μικρούς και μεγάλους σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά και συντονισμό δύο εθελοντικών καθαρισμών στις ακτές της παραλίας Κατσούνι (Ψαρά) και της παραλίας Βακελώνα (Χίος).

 Η HELMEPA ευχαριστεί θερμά την Axion Hellas και όλους τους συμμετέχοντες οργανισμούς και εθελοντές για την άψογη συνεργασία και το πνεύμα αλληλοβοήθειας και ομαδικότητας που χαρακτήρισε την αποστολή καθόλη την διάρκειά της, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που “αγκάλιασαν” τις δράσεις στα σχολεία καθώς και των Δήμο Ψαρών και την Δημοτική Ενότητα Αμανής για την φιλοξενία και την δεξίωση των μελών της αποστολής μετά το τέλος των δράσεων.

http://helmepa.gr/

https://www.axionhellas.gr/

Διαφήμιση