Αρχική Επιστήμη Είδος πράσινου τσαγιού «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα

Είδος πράσινου τσαγιού «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα

0
τσαγιού
Διαφήμιση

Το τσάι Μάτσα έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό για τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες υγείας που προσφέρει, ενώ τώρα εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι το τσάι μπορεί να κρατήσει αδρανή τα καρκινικά κύτταρα. Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τις επιδράσεις ενός εκχυλίσματος Μάτσα στα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου του μαστού.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν αποκαλύψει ότι το τσάι πικρής γεύσης μπορεί να κρατήσει τα καρκινικά κύτταρα αδρανή, εξαλείφοντας την παροχή ενέργειας, σταματώντας τα από το «ανεφοδιασμό».

Συγκεκριμένα, εκτίμησαν τις επιδράσεις ενός εκχυλίσματος Μάτσα στα βλαστοκύτταρα του καρκίνου του μαστού – τα οποία μπορούν να μετασχηματιστούν σε οποιοδήποτε κύτταρο όγκου, να διαχωριστούν και να ανανεωθούν.

Η ομάδα ανέπτυξε τα αποτελέσματά της χρησιμοποιώντας μεταβολικές φαινοτυπίες, μια επιστημονική διαδικασία που εξετάζει πώς οι ενώσεις επηρεάζουν άμεσα τα κύτταρα.

Μέσα από αυτό, βρήκαν τα εκχύλισμα τσαγιού Μάτσα να καταστέλλουν το μεταβολισμό των μιτοχονδρίων, που θεωρείται η κλειδί για κάθε ανάπτυξη κυττάρου.

Ο καθηγητής Michael Lisanti, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης, αποκάλυψε ότι το εκχύλισμα είχε μετατοπίσει τα καρκινικά κύτταρα προς μια «μεταβατική κατάσταση ηρεμίας».

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Salford έχουν χαρακτηρίσει τα αποτελέσματά τους «εντυπωσιακά», καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναζητούν θεραπείες για καρκίνο.

Διαφήμιση