Αρχική Διάστημα Η Ιαπωνία θα δοκιμάσει ένα μίνι διαστημικό ασανσέρ

Η Ιαπωνία θα δοκιμάσει ένα μίνι διαστημικό ασανσέρ

0
ασανσέρ
Διαφήμιση

Μια ιαπωνική ομάδα που εργάζεται για την ανάπτυξη ενός «διαστημικού ασανσέρ» θα πραγματοποιήσει μια πρώτη δοκιμή αυτό το μήνα, στέλνοντας στο διάστημα μιας μικροσκοπικής έκδοσης του ανελκυστήρα.

Ο δοκιμαστικός εξοπλισμός, που παράγεται από ερευνητές στο πανεπιστήμιο Shizuoka, θα σταλεί με έναν πυραύλο H-2B από το νότιο νησί Tanegashima την επόμενη εβδομάδα, σε ένα ζεύγος δορυφόρων

Ο πύραυλος θα μεταφέρει μικροσκοπικό ανελκυστήρα μόλις έξι εκατοστά (2,4 ίντσες) μακρύ, τρία εκατοστά πλάτος και τρία εκατοστά ύψος.

Εάν όλα πάνε καλά, θα κινηθεί κατά μήκος ενός καλωδίου δέκα μέτρων, που θα έχει τεντωθεί στο διάστημα ανάμεσα σε δύο επίσης μικροσκοπικούς δορυφόρους.

“Θα γίνει το πρώτο πείραμα στον κόσμο για θα δοκιμάσει την κίνηση του ανελκυστήρα στο διάστημα”, δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου στην AFP την Τρίτη. Η κίνηση του  θα παρακολουθείται με κάμερες στους δορυφόρους.

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής Obayashi, η οποία συνεργάζεται με το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Shizuoka, διερευνά επίσης άλλους τρόπους να κατασκευάσει το δικό της ασανσέρ για να βάλει τους τουρίστες στο διάστημα το 2050.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία νανοσωλήνων άνθρακα, που είναι πάνω από 20 φορές ισχυρότερη από το χάλυβα, για να κατασκευάσει έναν ανελκυστήρα σε 96.000 χιλιόμετρα (περίπου 60.000 μίλια) πάνω από τη Γη.

Διαφήμιση