Αρχική Υγεία - Διατροφή Οι χημικές ουσίες στα καλλυντικά βλάπτουν τις ορμόνες των γυναικών

Οι χημικές ουσίες στα καλλυντικά βλάπτουν τις ορμόνες των γυναικών

0
καλλυντικά
Διαφήμιση

Τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις ορμόνες σας. Μια νέα μελέτη έχει ανακαλύψει συνδέσμους μεταξύ των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως στα προϊόντα καλλυντικών και προσωπικής φροντίδας και στις μεταβολές των αναπαραγωγικών ορμονών.

Ως μέρος της μελέτης, συλλέχθηκαν συνολικά 509 δείγματα ούρων από 143 γυναίκες ηλικίας 18 έως 44 ετών, χωρίς γνωστές χρόνιες παθήσεις υγείας και έλεγχο των γεννήσεων για περιβαλλοντικές χημικές ουσίες που απαντώνται σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως parabens (παραβένες), που είναι αντιμικροβιακά συντηρητικά και βενζοφαινόνες, τα οποία είναι φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτά συνήθως βρίσκονται στα καλλυντικά προϊόντα.

“Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξετάζει τα μίγματα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε σχέση με τις ορμόνες σε υγιείς γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, χρησιμοποιώντας πολλαπλά μέτρα έκθεσης στον εμμηνορροϊκό κύκλο, η οποία βελτιώθηκε κατά την έρευνα που βασίστηκε σε ένα ή δύο μέτρα χημικών ουσιών. ”

Αυτή η πολυ-χημική προσέγγιση αντικατοπτρίζει απόλυτα τις περιβαλλοντικές εκθέσεις του πραγματικού κόσμου και δείχνει ότι ακόμη και η χαμηλή έκθεση σε μείγματα χημικών ουσιών μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της αναπαραγωγικής ορμόνης.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης είναι ότι ορισμένα χημικά φίλτρα και φίλτρα υπεριώδους συνδέονται με μειωμένες αναπαραγωγικές ορμόνες σε πολυχημικές εκθέσεις ενώ άλλες συνδέονται με αυξήσεις σε άλλες αναπαραγωγικές ορμόνες, υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα αυτών των χημικών ουσιών.

Ο κ. Pollack είπε: “Αυτό που πρέπει να πάρουμε μακριά από αυτή τη μελέτη είναι ότι ίσως χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα χημικά προϊόντα στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας που χρησιμοποιούμε. Έχουμε πρώιμους δείκτες ότι χημικά όπως τα parabens μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων. Εάν αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιωθεί από επιπρόσθετη έρευνα, θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις εξαρτώμενες από οιστρογόνα νόσους, όπως ο καρκίνος του μαστού. ”

Τα ευρήματα είναι παρόντα στο Journal Environment International.

 

Πηγή: hindustantimes.com

Διαφήμιση