Αρχική Διάστημα Βροχή από «πεφταστέρια» το βράδυ της Κυριακής

Βροχή από «πεφταστέρια» το βράδυ της Κυριακής

0
αστερια
Διαφήμιση

Το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Δευτέρας, θα δούμε μια θεαματική βροχή από διάττοντες Περσείδες,  τα «πεφταστέρια» όπως τα λέμε στη χώρα μας. Οι Περσείδες θα είναι ορατές σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.

vroxi peftasteriaΕπειδή, μάλιστα, υπάρχει Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου, δηλαδή το φεγγάρι θα απουσιάζει από τον ουρανό και θα είναι σκοτεινός, είναι ευκολότερο να παρατηρήσουμε τα φετινά «πεφταστέρια». Όσοι ξενυχτήσουν θα… ανταμειφθούν βλέποντας «πεφταστέρια» ρυθμό 60 έως 70 την ώρα.

Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές». Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.

Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βόρεια-βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση