Αρχική Καταστροφές Οι μέλισσες εθίζονται από τα φυτοφάρμακα όπως οι καπνιστές με τη νικοτίνη!

Οι μέλισσες εθίζονται από τα φυτοφάρμακα όπως οι καπνιστές με τη νικοτίνη!

0
μέλισσες
Διαφήμιση

Οι μέλισσες έχουν αναπτύξει έναν εθισμό με τα φυτά που περιέχουν φυτοφάρμακα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη! Η συγγένεια που εκδηλώνεται από τις μέλισσες είναι παρόμοια με τον εθισμό στη νικοτίνη από τα τσιγάρα.

Προφανώς, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε ζιζανιοκτόνο στη γύρη που καταναλώνουν οι μέλισσες, τόσο περισσότερο επιζητούν τις χημικές ουσίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες στην Guardian. Το μολυσμένο νέκταρ είναι δυνητικά επιβλαβές για τις μέλισσες και, δυστυχώς, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερες ποσότητες που εισάγονται στις αποικίες των μελισσών σε σχέση με παλαιότερα.

Για να επιτύχει αυτά τα συμπεράσματα, μια βρετανική ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μια σειρά μελετών σε περιόδους 10 ημερών, προσφέροντας σε 10 διαφορετικές αποικίες μελισσών τόσο διαλύματα καθαρού σακχάρου όσο και ενώσεις που περιείχαν νεονικοτινοειδή ή νεόνια. Κατά τη διάρκεια εκτεταμένης έκθεσης, οι μέλισσες προτιμούσαν όλο και περισσότερο τη ζάχαρη με φυτοφάρμακα!

“Είναι ενδιαφέρον ότι τα νεονικοτινοειδή στοχεύουν σε νευρικούς υποδοχείς εντόμων που είναι παρόμοια με τους υποδοχείς που στοχεύει η νικοτίνη στους ανθρώπους”, εξήγησε ο Richard Gill, ερευνητής στο Τμήμα Βιοεπιστημών στο Imperial College του Λονδίνου.

Η εκτεταμένη έρευνα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις γεωργικές πρακτικές τόσο στην ΕΕ όσο και στη Βόρεια Αμερική. Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει μερική απαγόρευση των νεόνων το 2013, αφού αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις αποικίες των μελισσών. Από σήμερα, η απαγόρευση έχει επεκταθεί σε όλες τις καλλιέργειες που δεν βρίσκονται σε θερμοκήπια. Ο Καναδάς έχει ήδη κινηθεί για την απαγόρευση του φυτοφαρμάκου από φέτος.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακαλούνται φάρμακα με βαλσαρτάνη που προκαλούν καρκίνο! Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς
Επόμενο άρθροSOS: Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον αριθμό των εντόμων που τρώνε τις καλλιέργειες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ