Αρχική Επιχειρείν INTERAMERICAN: Ταχύτατη αποζημίωση ασφαλισμένων στις πυρόπληκτες περιοχές

INTERAMERICAN: Ταχύτατη αποζημίωση ασφαλισμένων στις πυρόπληκτες περιοχές

0
INTERAMERICAN
Διαφήμιση

Όταν η κοινωνία μετρά τόσες χαμένες ζωές σε ένα καταστροφικό γεγονός, η οδύνη και η θλίψη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρηγοριάς με λόγια. Ούτε η οποιαδήποτε απάντηση στα πολλά «γιατί;» και οι αιτιάσεις είναι δυνατόν να δώσουν κάποια διέξοδο κάθαρσης στην τραγωδία που συντελέστηκε.

Ωστόσο, από τις πρώτες ώρες της καταστροφής και της συνειδητοποίησης των τρομακτικών διαστάσεων των απωλειών και των υλικών καταστροφών, η ασφαλιστική κοινότητα τέθηκε προ των ευθυνών της.

Η INTERAMERICAN έκανε αυτό που ορίζει η ασφαλιστική αποστολή της: κινητοποιήθηκε άμεσα, έψαξε η ίδια τους πιθανούς πληγέντες ασφαλισμένους της αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και μέσον επικοινωνίας και δρομολόγησε διαδικασίες εξπρές για την υποστήριξή τους, ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά στις έκτακτες συνθήκες αναγκών πλήθους πελατών της.

Κάνοντας πράξη την ευθύνη, η εταιρεία έκλεισε ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών της μέσα στο πρώτο τετραήμερο (24 έως και 27 Ιουλίου):

• Επέδωσε άμεσα, μέσα σε 48 ώρες από το καταστροφικό γεγονός, την πρώτη αποζημίωση, ύψους 50.000 ευρώ, για ολοσχερώς κατεστραμμένη κατοικία.

•  Έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στην εταιρεία είχαν αναγγελθεί 76 ακίνητα με ζημιές ή ολική καταστροφή στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ραφήνα, Ν. Βουτζάς), από τα οποία 20 διακανονίστηκαν και αποζημιώθηκαν με άμεση καταβολή 425.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έως και την Τετάρτη 1 Αυγούστου έχουν φθάσει στις 100, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 5 εκατ. ευρώ.

• Παράλληλα, η INTERAMERICAN διαχειρίστηκε κατά το πρώτο τετραήμερο 36 αναγγελίες ολικής καταστροφής οχημάτων στην Ανατολική Αττική, ενώ καταβλήθηκε άμεσα και η πρώτη αποζημίωση αυτοκινήτου, ύψους 4.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έχουν ανέλθει, ήδη, σε 40 για ολική καταστροφή οχημάτων, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 170.000 ευρώ.

• Στην Κινέτα, με 19 συνολικά αναγγελίες για ακίνητα ύψους αποζημιώσεων 500.000 ευρώ, διακανονίστηκαν και πληρώθηκαν άμεσα 6 περιπτώσεις με 127.000 ευρώ.

• Ως επιστέγασμα της καταστροφής από τις πυρκαϊές ήλθαν και οι πλημμύρες στα βόρεια προάστια από την καταιγίδα της Πέμπτης 26 Ιουλίου, με αναγγελία ζημιών σε 38 ακίνητα για τα οποία το κόστος αποζημιώσεων φθάνει τα 150.000 ευρώ, καθώς και σε 71 οχήματα με κόστος αποζημιώσεων 200.000 ευρώ.

Η INTERAMERICAN αναμένει ένα συνολικό ποσόν αποζημιώσεων περί τα 6,5 εκατ. ευρώ. Η διεύθυνση αποζημιώσεων  ασφάλισης αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων κατά ζημιών συνεχίζει, κατ´ απόλυτη προτεραιότητα διαχείρισης και διεκπεραίωσης, τις απαιτούμενες ενέργειες.

2 LireioIdrima

Άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τις καταστροφές του Λυρείου Ιδρύματος

Έχοντας αναλάβει στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης την ασφαλιστική κάλυψη του Λυρείου Ιδρύματος και με υψηλή συναίσθηση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαΐας για τη λειτουργία του, η INTERAMERICAN κίνησε άμεσα αποζημιωτική διαδικασία, ανεξάρτητα από τις υποστηρικτικές προθέσεις και εξαγγελίες  διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων.

Η εταιρεία προχωρεί σε προκαταβολή της τάξεως των 500.000 ευρώ έναντι αποζημίωσης, ενώ η πραγματογνωμοσύνη για τις μεγάλης έκτασης ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την τοπική κοινωνία, ο τομέας σχεδιασμού και διαχείρισης της Εταιρικής Υπευθυνότητας συντάχθηκε με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ (CSR Hellas) και συνέδραμε, ως κύριο μέλος, σε μία πρώτη, οργανωμένη συνεργατική  πρωτοβουλία υποστήριξης με χρηστικά είδη διαβίωσης.

Διαφήμιση