Αρχική Επιστήμη Το είδος του εσωρούχου επηρεάζει την υγεία του σπέρματος

Το είδος του εσωρούχου επηρεάζει την υγεία του σπέρματος

0
σπέρματος
Διαφήμιση

Μια σημαντική μελέτη για την επίδραση των εσώρουχων στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων έδειξε ότι οι άνδρες που προτιμούσαν τα μποξεράκια έκαναν σημαντικά περισσότερα σπερματοζωάρια από ό, τι αυτοί που επέλεγαν τα στενά εσώρουχα.

Σε δοκιμή 656 ανδρών, εκείνοι που φορούσαν συνήθως μποξεράκι είχαν 25% περισσότερα σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο και 17% περισσότερα σπερματοζωάρια σε κάθε εκσπερμάτιση, από τους άνδρες που επέλεξαν τα στενά σλιπ.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι πολύ πρακτικά», δήλωσε η Lidia Mιnguez-Alarcón που εργάστηκε στη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard T H Chan στη Βοστώνη. «Οι άντρες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την παραγωγή σπέρματος τους αλλάζοντας εύκολα τον τύπο του εσωρούχου τους».

Η έκθεση βασίζεται σε τρεις δεκαετίες έρευνας που έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αν η επιλογή εσώρουχου ενός άνδρα έχει αντίκτυπο στο πόσο καλά λειτουργεί η παραγωγή σπερματοζωαρίων του. Υπάρχει τώρα μια αντίληψη ότι τα σφιχτά εσώρουχα μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω θέρμανση που βλάπτει τα κύτταρα που κάνουν σπέρμα στους όρχεις.

Οι επιστήμονες τώρα γνωρίζουν ότι οι καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή σπερματοζωαρίων συμβαίνουν σε θερμοκρασίεςς που είναι 3 έως 4C πιο ψυχρές από την κανονική θερμοκρασία σώματος των 37C.

«Έχει αποδειχθεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη σπερματογένεση», δήλωσε ο Mιnguez-Alarcón, αναφερόμενος στην εργασία των 90 ημερών που είναι η παραγωγή σπέρματος. «Οι άνδρες που φορούν πιο σφιχτά εσώρουχα μπορεί να έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με τους άνδρες που φορούν πιο χαλαρά εσώρουχα».

Οι επιστήμονες βρήκαν σταθερές διαφορές στα δείγματα σπέρματος που λαμβάνονται από τους άνδρες. Όσοι προτιμούσαν μποξεράκι είχαν κατά μέσο όρο 64,7 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο και 168 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση. Οι αριθμοί συγκρίθηκαν με μέσο όρο 51,9 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά χιλιοστόλιτρο και 138 σπερματοζωαρίων ανά εκσπερμάτιση μεταξύ των ανδρών που έφεραν πιο σφιχτά εσώρουχο.

Επίσης, μπορεί τα σφιχτά παντελόνια να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, είναι απίθανο όμως να κάνουν έναν υγιή άνθρωπο άγονο.

Διαφήμιση