Αρχική Καταστροφές Φωτιά σε δύο μέτωπα στην Εύβοια: Προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο σε...

Φωτιά σε δύο μέτωπα στην Εύβοια: Προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο σε Ψαχνά και Κοντοδεσπότι

0
eyboia fotia
Διαφήμιση

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Μεσαπίων, στην Εύβοια, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

ευβοια2Η φωτιά Ξέσπασε κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρό. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κοντοδεσπότι και Σταυρό. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών ενώ όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.

Ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι οι 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Κοντοδεσπότι.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Διαφήμιση