Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επίτευγμα: Ο πρώτος στον κόσμο κινητός, ενεργειακά αυτόνομος οικίσκος, είναι γεγονός!

Επίτευγμα: Ο πρώτος στον κόσμο κινητός, ενεργειακά αυτόνομος οικίσκος, είναι γεγονός!

0
αυτόνομος οικίσκος
Διαφήμιση

Ο πρώτος στον κόσμο κινητός, ενεργειακά αυτόνομος οικίσκος, που τροφοδοτείται κατά 100% με ηλιακή ενέργεια, κατασκευάστηκε από τη Consolidated Contractors Company,  δοκιμάστηκε με επιτυχία στα εργοτάξια της εταιρείας, σε συνεργασία με τη γερμανική εξειδικευμένη εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Tesvolt και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης των οικισμών παγκοσμίως.

Ο οικίσκος λειτουργεί αυτόνομα επί 24ώρες και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες γραφείων και καταλυμάτων, που βρίσκονται εκτός ηλεκτρικού δικτύου.

Ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις ενέργειας, τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, διατηρώντας θερμοκρασία δωματίου 25oC, σε περιβάλλον μέγιστης εξωτερικής θερμοκρασίας μέχρι 50oC, εφόσον έχει προηγηθεί ένα 6ώρο άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας ανά ημέρα.

Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες παρέχουν ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας και η πλεονάζουσα παραγόμενη ενέργεια τροφοδοτείται στην αποθήκη της μπαταρίας για να υποστηρίξει τη ζήτηση κατά τις βραδινές ώρες.

 αυτόνομος οικίσκος

Το πρωτότυπο χρησιμοποίησε ηλιακές φωτοβολταϊκές μονάδες, μετατροπείς και μπαταρίες ιόντων λιθίου για να παρέχει ένα σταθερό ενεργειακό οικοσύστημα, που συνδυάζει αποτελεσματικά φωτισμό LED και συσκευές.

Έτσι, ο οικίσκος μπορεί να εξυπηρετεί τη χρήση γραφείου στις ώρες της ημέρας και τη στέγαση των εργαζόμενων τη νύχτα. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς, να αναλύεται και να ρυθμίζεται οποτεδήποτε διαδικτυακά από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η εξέλιξη αυτή, θα βοηθήσει σημαντικά τη βιομηχανία και τις κατασκευές, ιδίως σε απομακρυσμένα εργοτάξια ή περιοχές χωρίς ηλεκτρικό δίκτυο.

Τα αυτόνομα συστήματα που λειτουργούν εκτός δικτύων ηλεκτρισμού θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική αγορά για τη μελλοντική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πρωτοβουλία αυτή της CCC ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη και την έκθεση του World Economic Forum με τίτλο “Διαμορφώνοντας το Μέλλον των Κατασκευών»

Διαφήμιση