Αρχική Διάστημα Διαρροή οξυγόνου εκδηλώθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διαρροή οξυγόνου εκδηλώθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

0
Διαστημικό Σταθμό
Διαφήμιση

Σήμερα, οι αστροναύτες της NASA εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από ένα μικρό μετεωρίτη που πιστεύεται ότι έπληξε τον σταθμό αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας διαρροή οξυγόνου και σπινθήρες.

«Τη νύχτα και το πρωί παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη κατάσταση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μειώθηκε η πίεση και παρατηρήθηκε διαρροή οξυγόνου από τον σταθμό. Ελήφθησαν μέτρα ώστε να εντοπισθεί το σημείο της διαρροής», δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκοσίν της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

«Τελικά εντοπίσαμε το πρόβλημα» διευκρίνισε ο Ρογκόζιν, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Εντοπίσθηκε ένα μικρό ρήγμα, που είναι μάλλον εξωτερική φθορά» και «οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι είναι αποτέλεσμα (πτώσης) μικρού μετεωρίτη» δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Να σημειωθεί ότι ο διαστημικός σταθμός θερμαίνεται και συμπιέζεται με ένα μείγμα αέρα έτσι ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά και απαιτεί αεροστεγή σφράγιση για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς.

Το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της επικάλυψης της τρύπας και της διασφάλισης ότι η διαρροή έχει σταματήσει. Σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, το πλήρωμα έχει ακόμα “εβδομάδες αέρα στους αποθέματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού”, επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Διαφήμιση