Αρχική Καταστροφές Βούλιαξαν τα βόρεια προάστια από πλημμύρες! (video -photo)

Βούλιαξαν τα βόρεια προάστια από πλημμύρες! (video -photo)

0
πλημμύρες
Διαφήμιση

Η ξαφνική μπόρα που ξέσπασε περίπου στις 13.30 στα βόρεια προάστια προκάλεσε έντονα προβλήματα στους δρόμους, όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε απότομα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής. Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Από Μαρούσι, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έχουν γίνει περισσότερες από 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Οι περισσότερες κλήσεις, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είπε στην ΕΡΤ ότι το πρόβλημα στον δήμο εντοπίζεται στην περιοχή κοντά στο αμαξοστάσιο, εκεί όπου, εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει καθυστέρηση από την Περιφέρεια για τη διευθέτηση για το ρέμα.

Από την πλευρά του, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς σημειώνονται καταιγίδες σε όλη την επικράτεια.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η περιφέρεια Αττικής, η οποία «κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μετά από το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή εν όψει των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Επιπλέον, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής έχουν ενεργοποιηθεί επιπλέον μηχανήματα έργου προκειμένου να προβούν σε προσωρινούς καθαρισμούς ρεμάτων και ό,τι άλλο έκτακτο απαιτηθεί συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών».

1

ΑΘΗΝΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Διαφήμιση