Αρχική Διάστημα Το «ματωμένο φεγγάρι» έρχεται στις 27 Ιουλίου – η μεγαλύτερη έκλειψη του...

Το «ματωμένο φεγγάρι» έρχεται στις 27 Ιουλίου – η μεγαλύτερη έκλειψη του 21ου αιώνα

0
φεγγάρι
Διαφήμιση

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο το βράδυ της Παρασκευής, 27 Ιουλίου. Ο λόγος για το «ματωμένο φεγγάρι», την ολική έκλειψη Σελήνης, που έμελε να γίνει την περίοδο της εθνικής τραγωδίας της χώρας μας…

Σύμφωνα με τη NASA, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη του αιώνα μας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο φυσικός δορυφόρος της Γης θα μετατρέψει ένα εντυπωσιακό κόκκινο ή ροδοκάστανο χρώμα. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ολόκληρο το ουράνιο γεγονός θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.

Το φαινόμενο θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 43 λεπτά και είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.

φεγγαρι (3)

Το φεγγάρι μετατρέπεται σε βαθύ κόκκινο ή κοκκινωπό καφέ κατά τη διάρκεια των εκλείψεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηλιακές αχτίνες που περνούν από τη γήινη ατμόσφαιρα κάμπτονται γύρω από την άκρη του πλανήτη μας και πέφτουν στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Ο αέρας της Γης διασκορπίζει επίσης το μικρότερο μήκος κύματος (σε χρώματα όπως το πράσινο ή το μπλε) και αυτό που έχει απομείνει είναι το μεγαλύτερο μήκος κύματος, το κόκκινο τέλος του φάσματος.

Το ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και από κάποια μέρη της Νότιας Αμερικής.

H επόμενη σεληνιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική, στις 21 Ιανουαρίου 2019, θα διαρκέσει μόνο μία ώρα και δύο λεπτά. Η πλήρης σεληνιακή έκλειψη του Ιουλίου συμβαίνει την ίδια μέρα που ο πλανήτης Άρης βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο προς τη Γη.

φεγγαρι (2)

Διαφήμιση