Αρχική Καταστροφές Δυο οι νεκροί από τις φωτιές – 28 τραυματίες- άγνωστο αν...

Δυο οι νεκροί από τις φωτιές – 28 τραυματίες- άγνωστο αν υπάρχουν και άλλοι θάνατοι

0
fotia cover
Διαφήμιση

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο έως τώρα επίσημος απολογισμός από τις φωτιές που μαίνονται στην Αττική, όπως δήλωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε πως ασθενοφόρα έχουν παραλάβει δύο απανθρακωμένα πτώματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται 14χρονο κορίτσι που διασώθηκε το βράδυ από τα νερά και διακομίζεται σε νοσοκομείο.

Είκοσι-πέντε είναι οι τραυματίες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι. Επισήμως η Πυροσβεστική έκανε λόγο το απόγευμα για έξι εγκαυματίες.

Παράλληλα, 10 αλλοδαποί, κατά πάσα πιθανότητα τουρίστες από την Δανία, χάθηκαν το απόγευμα όταν προσπάθησαν να απομακρυνθούν με βάρκα αφότου πανικοβλήθηκαν όταν είδαν την φωτιά να πλησιάζει.

Πέντε εξ αυτών έχουν διασωθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων.

Ακόμα έξι υπήκοοι Γαλλίας παρελήφθησαν από σκάφος ενώ είχαν καταφύγει σε όρμο κοντά στο Μάτι, στην περιοχή του στον Νέου Βουτζά.

Διαφήμιση