Αρχική Καταστροφές Ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στην Ιστορία

Ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στην Ιστορία

0
Διαφήμιση

Τον τρίτο θερμότερο Ιούνιο στην Ιστορία έζησε η Γη, σύμφωνα με στοιχεία της NASA που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια του μήνα σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη Βόρεια Αμερική έως τη Μέση Ανατολή και τη Σιβηρία.

Το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί ως ένα από το πέντε θερμότερα έτη στην ιστορία, παρά την απουσία ενός φαινομένου Ελ Νίνιο στον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, που ενισχύει τις θερμοκρασίες πέρα από την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη NASA, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία επιφάνειας τον Ιούνιο ήταν 0,7 βαθμοί Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 1951-1980, ίση με τον Ιούνιο του 1998, που είναι ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στα 138 χρόνια που καταγράφονται θερμοκρασίες. Μόνο ο Ιούνιος του 2015 και του 2016 ήταν θερμότεροι.

Οι περισσότερες περιοχές του πλανήτη, με την εξαίρεση της Γροιλανδίας, βίωσαν θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο τον Ιούνιο, με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το μέσο όρο να παρατηρούνται στη βόρεια και κεντρική Σιβηρία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύτηκαν από πολλές πυρκαγιές.

Τον Ιούνιο, σοβαρά κύματα καύσωνα σάρωσαν τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου περιστατικού στο Κεμπέκ, όταν σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ στο Μόντρεαλ στις 29 Ιουνίου.

Στο Ομάν, σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου αλλά και μιας ημερολογιακής ημέρας, στην πόλη Καραγιάτ στις 25 Ιουνίου. Ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή δεν κατέγραψε θερμοκρασία χαμηλότερη από 42,6 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 24 ωρών.

Η NASA είναι ένας από τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή των παγκόσμιων θερμοκρασιών και βασίζει τα δεδομένα της σε μετρήσεις από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων πλοίων και σημαδούρων, που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαίγονται σπίτια στη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα
Επόμενο άρθροΔυο οι νεκροί από τις φωτιές – 28 τραυματίες- άγνωστο αν υπάρχουν και άλλοι θάνατοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ