Αρχική Καταστροφές Σοκαρισμένοι και οι Ιατροδικαστές

Σοκαρισμένοι και οι Ιατροδικαστές

0
Μάτι
Διαφήμιση

Ως πρωτόγνωρη περιγράφουν την καταστροφή που αντικρίζουν οι ιατροδικαστές και τονίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο θέαμα, ενώ το συγκρίνουν μόνο με την αεροπορική τραγωδία του HELIOS.

Όπως έγινε γνωστό έως το Σάββατο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, γνωστοποίησε ότι η διαδικασία ιατροδικαστικής εξέτασης έχει προχωρήσει σε αρκετά θύματα.

Μέχρι στιγμής, όπως επεσήμανε, οι αιτίες θανάτου οφείλονται σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων υλοποιούνται με τη μέθοδο της μακροσκοπικής αναγνώρισης και του DNA.

«Έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουμε εξετάσει 62 σορούς και έως το Σάββατο εκτιμούμε ότι θα έχουμε τελειώσει» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιόκας, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, γρηγορότερα και με τον πιο σωστό τρόπο».

Τόνισε δε, ότι «δεν αντέχουμε το θέαμα, καθώς δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», ενώ υποστήριξε ότι «κάτι αντίστοιχο είχαμε συναντήσει και με το αεροπλάνο HELIOS», το οποίο κατέπεσε στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005.

Διαφήμιση