Αρχική Επιχειρείν Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής

0
Ένοπλες Δυνάμεις
Διαφήμιση

Στοιχεία για τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση και διαχείριση της καταστροφής έδωσαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Όπως ειπώθηκε, μέχρι σήμερα το μεσημέρι υπήρχαν 49 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα, σε 6 από τα οποία συνέδραμαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αμερικάνικα και ελληνικά που έχουν σηκωθεί στον αέρα αυτές τις μέρες, έχουν συλλέξει στοιχεία για το που εκδηλώθηκαν οι φωτιές, ενώ στο ΓΕΕΘΑ αναμένουν στοιχεία και από δορυφόρους, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και πανεπιστήμια.

Αξιοσημείωτο ότι αντί 15 αρχικών εστιών που υπολογιζόταν ότι ξέσπασαν στην Αττική και απλώθηκαν σε πύρινα μέτωπα, φαίνεται να είναι περί τα 45 τα τέτοια «στίγματα» όπως αποτυπώνονται θερμικά στις σχετικές αεροφωτογραφίες, από τα οποία ξεκίνησαν οι φλόγες και αναπτύχθηκαν σε πύρινη λαίλαπα. Όλα τα στοιχεία θα κατατεθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα που θα βγάλει και το πόρισμα τι συνέβη.

Το Πολεμικό Ναυτικό συντόνισε και συμμετείχε στη διάσωση πολλών που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να σωθούν, αρκετοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από το ρεύμα στα ανοικτά. Η παραμονή μέσων του ΠΝ στην περιοχή παρατείνεται.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (Πολεμική Αεροπορία) είχαν συμπληρώσει μέχρι σήμερα το πρωί 166 ώρες πτήσεις, κύρια σε Κινέτα και Ραφήνα.

Αναπτύχθηκαν 29 μεικτά περίπολα στην Αττική με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ελληνικός Στρατός δίνει 50 μηχανικούς για την καταγραφή ζημιών, 15 εκ των οποίων χθες ήταν στην Κινέτα και σήμερα πάνε Μάτι και Αγ. Ανδρέα.

Επίσης, το Μηχανικό θα εμπλακεί στην υπόθεση αποκατάστασης του οδικού δικτύου, διάνοιξης οδών και ζωνών, αποκατάστασης του αθλητικού κέντρου στο Νέο Βουτζά και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση.

Στήνεται κινητό μαγειρείο και υδροφόρα στο Μάτι για τους πληγέντες παρασκευάζοντας 300 μερίδες φαγητού μεσημέρι και βράδυ. Μετατίθενται στην Αθήνα όλα τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας, των οποίων οι οικογένειες επλήγησαν από την καταστροφή. Αναβάλλεται η στράτευση όσων προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές, εφόσον το αιτηθούν.

Διαφήμιση