Αρχική Ευζωία 2ο Lesvos Food Fest: Στη Σκάλα Ερεσού και στην Ερεσό μοσχοβόλησε βράσμα!

2ο Lesvos Food Fest: Στη Σκάλα Ερεσού και στην Ερεσό μοσχοβόλησε βράσμα!

0
γηξγηξγηξ
Διαφήμιση

Τα προϊόντα της Δυτικής Λέσβου μέσα από παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές σύστησε ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών ο Φανίας.

Το φεστιβάλ και τις 2 μέρες ξεκίνησε με μαγειρέματα στις εξέδρες του γιαλού. Οι συνταγές πεντανόστιμες, ευφάνταστες εμπνευσμένες από τοπικά προϊόντα όπως ούζο, ελαιόλαδο, λαδοτύρι και σύκο από τις μοναδικές Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίες μας φτιάξαν κεφτεδάκια, γλυκόξινο κοτόπουλο, cheesecake και άλλες δημιουργίες τις οποίες δοκίμασε το κοινό και οι επισκέπτες.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας στο χωριό της Ερεσού σε μια πανέμορφη αυλή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσσιωτών “Φανίας” μας κέρασε βρασματολούκουμα και μας παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής τους.

Με τη γλύκα του βρασματολούκουμου παρακολουθήσαμε στην πλατεία τον πιο γλυκό Έλληνα γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, να ανακατεύει σαλάτες με βράσμα και να σβήνει πανσέτες με το ίδιο ξεχωριστό προϊόν της Δυτικής Λέσβου και να φτιάχνει πιπερονάτα.

Untitled

Οι διήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν στην παραλία της Σκάλας Ερεσού με τραγούδι, κιθάρες, τουλουμοτύρι και χαλαρή Ερεσιώτικη διάθεση σε ένα σκηνικό άλλης εποχής που διαμορφώθηκε σε δυο σημεία της παραλίας και μας έφερε αναμνήσεις από άλλες εποχές, τότε που τα πράγματα ήταν απλά και ανέμελα.

To 2o Lesvos Food Fest οργανώθηκε από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου στα πλαίσια των δράσεων του δικτύου Lesvos The Other Aegean.

Το επόμενο ραντεβού δίνεται τη Δευτέρα στον Παπάδο της Γέρας στις εγκαταστάσεις της ΜΟΔΟΥΣΑΣ για γευσιγνωσίες και παρουσίαση τοπικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest http://lesvosfoodfest.com/program/

Διαφήμιση