Αρχική Επιλεγμένα Συνασπισμός 23 χωρών για εντατικότερες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής

Συνασπισμός 23 χωρών για εντατικότερες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής

0

Ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συγκροτούν μέτωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας για αυστηρότερους στόχους σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου πριν από το 2020.

Η κοινή δήλωση ονομάστηκε «Δήλωση Φιλοδοξίας» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση των χωρών που την υπογράφουν για διερεύνηση των δυνατοτήτων επιτάχυνσης των φιλοδοξιών τους, ενώ παραπέμπει στην επερχόμενη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Τη χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη πολιτική ευκαιρία για ανάληψη δράσης».

Η συνάντηση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παγκόσμιων ηγετών για τη συζήτηση της κλιματικής αλλαγής, μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού το 2015.

«Καλούμε άλλες χώρες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την επιθυμία τους να ηγηθούν», αναφέρει επίσης το κείμενο.

Η δήλωση στοχεύει και στην προώθηση νέων επενδύσεων για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Οι χώρες μέλη δεσμεύονται ήδη να παρέχουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται λίγο μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής συνάντησης για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα και τον Καναδά.

Στη συνάντηση συγκεντρώθηκαν 36 εθνικές κυβερνήσεις για να συζητήσουν πώς να επιταχύνουν τις κλιματικές ενέργειες και να διατηρήσουν την ενότητά τους εν όψει του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, ονόματι COP24, τον Δεκέμβριο.

Τη δέσμευση υπέγραψαν η Αργεντινή, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Δανία, η Αιθιοπία, τα Φίτζι, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι Μαλδίβες, η Αγία Λουκία, η Ισπανία και η Σουηδία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here